GTA Online’a formula araçları eklendi

Burak Oruç 28.02.2020 - 14:40
GTA Online’ye formula araçları eklendi. Formula araçlarına özel yeni pistler, özel bir yarış modu ve yeni mekanikler oyuna eklendi.

GTA V, 17 Eylül 2013 tarihinde çıkmıştı. Kısa bir süre sonra da GTA Online entegre edildi. Böylelikle milyonlarca oyuncunun GTA Online macerası başlamış oldu. O günden bu güne GTA Online, çeşitli güncellemeler ile GTA Online’ye yeni özellikler, içerikler ve modlar eklendi. Red Dead Redemption 2’nin çıktığı 2018 yılında, herhalde artık GTA Online’ye verilen güncelleme desteği yavaş yavaş azalır diye konuşuluyordu. Hiç de öyle olmadı. GTA Online ilk çıktığı günden beri popüleritesini hiç kaybetmedi. Doğal olarak da bugün hala yeni içerikler eklenen GTA online, güncellemeler ile desteklenmeye devam ediyor. Yeni güncelleme ile GTA Online'ye formula araçları eklendi.

GTA Online’ye formula araçları eklendi

Open Wheel Racing, ya da diğer adıyla San Andreas sakinlerinin yeni belası. Motor sporları tutkunlarının yakından tanıyacağı formula araçları artık GTA Online’de yerini aldı. İki farklı formula aracı oyuna eklendi. İki model arasında performans bakımından hiçbir fark yok. Yalnızca tasarımlar da birkaç ufak farklılık var. Ayrıca bu araçlar modifikasyona da uygun. Kozmetik, tasarım ve performans bağlamında formula araçlarını modifiye edebileceksiniz.

GTA Online’ye formula araçları eklendi

Elbette bu araçlar oyuna yapayalnız eklenmedi. GTA Online’ye, formula araçlarının asıl kullanım amacı olacak olan “San Andreas Prix” adında bir yarış modu eklendi. Sonunda büyük ödül olan San Andreas Prix 7 pistten oluşuyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu pistler haritanın çeşitli yerlerine konumlandırılmış. Bu yarışlarda “pit stop” kararlarınızın yarışları kazanmanızda etkili olacağı vurgulanıyor.

GTA Online’nin yeni yarış modu, San Andreas Prix’de araç kullanımı normalden farklı olacak. Ayrıca “Kinetic Energy Recovery System” adında bir özellik bu formula araçlarına eklenebilecek. Bu modifikasyonu elde edebilmek için önce San Andreas Prix’de biraz adınızdan söz ettirmeniz gerekiyor. Bu sistem, kendini sarj edebilen hızlandırıcı, olarak tanımlanıyor. Aracı kullandıkça sarj olacak ve siz istediğiniz zaman aktif edebileceksiniz. Bu özelliği en doğru anda kullanmak yarışlarda çok kritik önem kazanacaktır. Aracı kullanma şeklinize göre, bazı tekerlekler diğerlerinden daha fazla yıpranacak, bu nedenle en doğru zamanda “pit stop” yapmalısınız ki yarıştan kopmayın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
GTA Online'a formula araçları eklendi
İlginizi Çekebilir