Grounded oynanış videosu paylaşıldı

Berat Darıcı 3.03.2020 - 10:34
Obsidian Entertainment tarafından geliştirilen ve bir evin arka bahçesinde hayatta kalmaya çalıştığınız oyun Grounded için oynanış videosu paylaşıldı.

Obsidian Entertainment tarafından geliştirilen hayatta kalma oyunu  Grounded için PAX East 2020 etkinliğinde 15 dakikalık oynanış videosu paylaşıldı. Birinci ve üçüncü şahıs bakış açıları arasında geçiş yapabildiğiniz oyun bir evin arka bahçesinde geçiyor. Boyunuz karınca kadar. Çimenler bina büyüklüğünde ve hayatta kalmanız lazım. Oyun  Obsidian Entertainment için bir tutku projesi.

Yaşadığınız ortamdaki neredeyse her şey sizi bir sonraki yemeği yapmak istiyor. 4 kişiye kadar co-op destekleyen oyun tek kişi olarak da oynanabiliyor. Xbox One ve PC için geliştirilen oyunun erken erişim olarak yakın bir tarihte çıkış yapması planlanıyor. Grounded geliştikçe haritası arka bahçenin de dışına çıkacak. Başka platformlarda oynayan arkadaşlarınız ile da oynayabileceğiniz oyun Xbox Game Pass'e de dahil olacak. Yani oyun cross-play özelliğini de desteklemekte.

Oyunun erken erişim versiyonu tüm hikayenin sadece %20'lik kısmını içerecek. Oyun geleneksel hayatta kalma mekanikleri olan silah, zırh ve yiyecek arama mekaniklerine sahip. Oyunda boyutunuz bir karınca kadar olduğu için bahçedeki çocuk oyuncakları, çiçekler ve bitki kökleri değersiz nesneler olarak değil de birer engel olarak karşınıza çıkmakta.

Grounded oynanış videosu paylaşıldı

Grounded co-Op özelliği erken erişimde de olacak

Oyunda yiyecek ve su için koruyucu üsler inşa etmeniz gerekmekte. Düşman böceklerinin açtığı yarık ve deliklere girebiliyorsunuz. Oyunun erken erişim versiyonu ilk iki seviye silah ve zırhları bulunduracak. En az 10 böcek çeşidi ve çeşitli üretim işlemleri erken erişim ile gelenler arasında. Grounded'in co-op modu da erken erişim ile beraber aktif olacak.

Oyunun eğer gerçekten söylediği gibi doğruysa en güzel yanı yakınınız da olmayan bölgelerinde devamlı yaptıklarınızdan etkileniyor olması. Mesela bir bölgede bir böcek türünü öldürdüğünüz zaman o böcek türünü avlayan diğer böcekler yiyecek aramak için başka yerlere gitmeye başlayacaklar. Oyunda karıncalar saldırgan değil. Tek yaptıkları buldukları yiyecekleri almak. Eğer saldırmayı tercih ederseniz bir yerden sonra asker karıncalar ile karşılaşabilirsiniz.

Oyunun resmi Steam sayfasına buraya tıklayarak gidebilirsiniz. 13 kişilik küçük bir ekip tarafından yapılan oyunun Xbox sayfası için ise buraya tıklayın. Oyunun resmi web sitesini de buraya bırakıyorum. Oyun için paylaşılan oynanış videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
Grounded oynanış videosu paylaşıldı
İlginizi Çekebilir