Gran Turismo filmi için yönetmenden dikkat çeken açıklama

Kübra Erciyas 17.07.2023 - 16:55
Yarış severlerin büyük merakla beklediği Gran Turismo filmi için yönetmen oldukça iddialı: "Film tamamen gerçek görünmeli.”

Gran Turismo filmi konusu ile oyun ve yarış severleri yakından ilgilendiren, oldukça dikkat çekici bir yapım olacak. İlk fragmanı Mayıs 2023’te yayınlanmıştı. Fragmanın yayınlanmasından sonra 20 Temmuz için röportaj tarihi verildi. Film için yönetmenin “tamamen gerçek görünmeli.” yorumu dikkat çekti.

Gran Turismo filmi konusu

Gran Turismo filmi konusu ile Jann Mardenborough’un hayat hikayesinden uyarlanmıştır. Ana konu ise Gran Turismo oyunu çok seven bir oyuncunun kendini gerçek bir yarışçıya dönüştürmek için yaşadıklarını içeriyor. Kimi zaman aile kimi zaman da önyargılar tarafından engellenen bir gencin oyuncu olmaktan çok daha fazlası için pistlere inmesi süreci yapım boyunca ana temayı oluşturuyor.

Gran Turismo filmi için yönetmenden açıklama

Gran Turismo yayın tarihi 11 Ağustos 2023 olarak belirlendi.

11 Ağustos 2023 tarihinde Gran Turismo filmi yayına girecek. Filmin konusu ile oldukça dikkat çekmesinin yanında gençler için de ilgi kaynağı oldu. İyi bir oyuncunun iyi bir yarışçı olmak için verdiği mücadele, kazanmak için özverinin gerekli olduğunun kanıtı ve çok daha fazlası yapımda olacak. Yönetmen ise her şeyden önce gerçekçiliği önemsiyor.

Gran Turismo filmi gerçekçi olmalı

Filmin yönetmeni için gerçekçilik çok önemli. Bilgisayar oyunundan gerçek hayata geçiş için birçok teknolojik efekt kullanıldığını, bu efektlerin her birinin film boyunca gerçekçi bir şekilde uyarlandığını dile getirdi. Henüz röportajın tamamı yayınlanmamış olsa da kısa bir kesit teknolojik imkanların zorlandığını gösteriyor.

Yapım için birçok farklı teknolojik imkandan faydalanıldığını, görsel efektlerin son derece gerçekçi olması için çeşitli uygulamalar yapıldığını gösteriyor. Yapımı izlemek isteyenler için yayınlanan son fragman da son derece ilgi çekici oldu.

Bir yarışçı olmak oyuncu olmaktan çok daha farklıdır. Kaza riski, saatte 200 km hızla gitmenin verdiği adrenalin, mide bulantısı ve çok daha fazlası oyun deneyiminde mevcut olmayan faktörlerdir. Mardenborough için ise hayat yarışçı olarak geçirdiği anlardan ibaret bir hale gelecektir. Tüm riskleri göze alarak adım atmak sandığınız kadar kolay olmayabilir. Yapımda bir oyuncunun bir yarışçıya dönüşmesini adım adım izleyeceksiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 02:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2023 23:36
Yönetmen kim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gran Turismo filmi için yönetmenden açıklama
İlginizi Çekebilir