Gmail mobil uygulaması artık yabancı dilleri çevirebiliyor

Taylan Bal 11.08.2023 - 14:04
Google, çeviri yeteneğini Gmail'in mobil uygulamasına getirdiğini duyurdu. Bu özellik iOS ve Android dahil mobil cihazlarda kullanılabiliyor.

Çeviri yeteneği dünya genelinde 100'den fazla dil desteği sunuyor. Bu da nerede yaşarsanız yaşayın, Gmail'in size gelen e-postaları kendi ana dilinize çevirebileceği anlamına geliyor.

Gmail ayarlardaki dil tercihleri kullanılacak

Gmail uygulaması otomatik olarak ana dilinizi anlamayacak. E-postanın hangi dile çevrileceğini belirlemek için Gmail hesabı ayarlarında belirlenen dil tercihini kullanacak. Eğer ana diliniz dışında e-postalar beklemiyorsanız, Gmail'in çevirisini belirli bir dil için çeviri ayarları menüsünden kapatabilirsiniz.

Telefonunuzdaki Gmail uygulaması, aldığınız e-postaların tercih ettiğiniz dilinizden farklı bir dil içerdiğini otomatik olarak algılayacak ve çevirmek için dokunmanız gereken bir banner gösterecek. Ancak Gmail yabancı bir dil algılayamazsa veya bu özelliği kapattıysanız, her zaman üç nokta menüsü aracılığıyla e-postaları manuel olarak da çevirebilirsiniz. Ek olarak Gmail dışında, Microsoft Outlook gibi popüler e-posta uygulaması da telefonunuzda e-postaları kolaylıkla çevirebilir.

Çeviri en üst kısımda görünecek

Çeviri bannerı e-postanın üst kısmında görünecek. Bannerı kapatabilir ve e-postanın içeriğini okumaya devam edebilirsiniz. Bannerı kapatmanın belirli bir dil için çeviriyi otomatik olarak kapatmayacağını unutmamak önemli. Banner, Gmail'de ayarladığınız dil tercihiyle uyuşmayan bir dil içeren başka bir e-postayı açarsanız tekrar görünecek. Bu da size ekstra kolaylık sağlayacak.

Android ve iOS kullanıcıları için dağıtım tarihleri

Android ve iOS kullanıcıları için yeni çeviri özelliği, dağıtım tarihlerine göre kullanıma sunulacak. Android kullanıcıları, Google'ın belirttiği üzere özellikten yararlanmaya hemen başlayabilirler. Ancak, dağıtımın kademeli olarak gerçekleşeceği unutulmamalı. 

iOS kullanıcıları ise 21 Ağustos 2023 tarihinde bu özellikten faydalanmaya başlayabilecekler. Google, bu çeviri özelliğini hem Google Workspace müşterilerine hem de bireysel Google Hesabı kullanıcılarına sunacak. Bu sayede Android ve iOS kullanıcıları, e-postaları farklı dillerde alsa bile hızlı ve kolay bir şekilde anlayabilecek.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 20:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2023 15:16
Geç bile kalınmış, neyse artık ubisofta fransızca yazmama lüzum kalmadı. Mail bile anlık çeviriyor, oyunlardaki sabit dili çevirip ekleyemiyorlar. Tüplü televizyonda ördek avladığımız dönemin öncesinden beri oyuncuyum, Türkçe eklemeyenlere yazıklar olsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gmail mobil uygulaması artık yabancı dilleri çevirebiliyor
İlginizi Çekebilir