Game of Thrones: Episode Three - The Sword in the Darkness

Platformlar PC
Game of Thrones: Episode Three - The Sword in the Darkness
  • Yapımcı - Yayıncı Telltale Games - Telltale Games
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Macera
Merlin Puanı 76
Artılar Hikaye açılıyor ve ilgi çekici hale geliyor. Mira'nın olduğu her sahne enfes. Önümüzdeki 3 bölüm için büyük umutları yeşertiyor.
Eksiler Grafikler kötü(!). Oynanış elementleri çok yetersiz. Animasyonlar çok özensiz.
Özel İnceleme
Emin Çıtak 8.04.2015 - 15:02
Umudu kesmek üzereyken beklentileri arttırmak
Nerede kalmıştık? Game of Thrones tüm haşmetiyle ekranlara dönüş yapmaya hazırlanırken, hikaye anlatma ustası Telltale Games, ünlü fenomeni oyun dizisini oyun serisine dönüştürmekle meşguldü. İlk bölüm hikayeyi harika bir şekilde başlatırken, oyunun teknik sorunları başa bela olmuştu. Ardından The Lost Lords, beklenen etkiyi yaratamamış ve koca bölüm ‘hiçbir şey’ olmadan sona ermişti.

Ben Game of Thrones: A Telltale Game Series ile ilgili beklentilerimi iyice düşürmüş bir halde yeni bölüm olan Sword in the Darkness’a giriş yaptım. İki saatin sonundaysa o yüzü asık, memnuniyetsiz ifadem yerini şaşkınlığa bıraktı.

Baştan söyleyeyim, yeni bölüm olmuş sevgili okur, hem de çok güzel olmuş. İlk iki bölümde atılan düğümler, Sword in the Darkness’ta öyle bir çözülmeye başlıyor ki, bölümün ne ara bittiğini bile anlayamıyorsunuz.

Mira üçüncü bölümde de hikayenin politik kısmında öne çıkan karakter oluyor.
Hal böyle olunca, itiraf etmeliyim ikinci bölümün hikayesi de bir nebze olsun anlam kazanıyor. Eğer The Lost Lords tam bir oyunun sadece bir bölümü olsaydı, Game of Thrones’un hem bizdeki, hem de dünya çapındaki puanları böylesine düşük olmazdı. Çünkü Telltale sağ olsun, biz onların oyunlarını bölümler halinde incelemek zorundayız ve sönük geçen bir bölüm düşük puan olarak geri dönüyor.

Sword in the Darkness’la, Forrester’lar ilk kez önemli kararlar alıyorlar ve ana öyküde varlıklarını güçlendiriyorlar. Bu sefer çakma Stark’ları değil, gerçek Forrester ruhunu yakalamaya çalışıyoruz. Öykü açıldıkça Asher, Mira ve Gared etkilerini hissetmeye başlıyorlar, en önemlisiyse kendi karakterlerini buluyorlar.

Iron From Ice’ın ilk sahnesini saymazsak, Sword in the Darkness ile ilk kez kendimi o evrenin içinde hissettim.
Mira ve onun King’s Landing macerası yine Game of Thrones: A Telltale Game Series’in en güçlü yanı olarak göze çarpıyor. Bu sefer hem Cercei, hem Tyrion hem de Margaery, Sword in the Darkness’ta önemli etkiye sahip oluyorlar. Üçünün de bizden istediği bir şey var ve ne yazık ki bu dünyada –hele ki Game of Thrones dünyasında- herkesi aynı anda memnun edemezsiniz.
Cersei, Mira’nın Tyrion ile ortaklık yapmasını istemiyor,

Tyrion ise Mira ile takım olup para derdine düşüyor,

Margaery de Mira’nın evlenerek Lannister’ların arasına girmesini istiyor,

Mira? O sadece kendisinin ve ailesinin varlığını devam ettirmek istiyor.

Oyunun politik merkezini Mira ve onun vereceği kararlar oluşturuyor ve oyun boyunca diyaloglarda en çok zorlandığımız kısımlar yine Mira’nınkiler oluyor.

İkinci bölüm beni öylesine paslandırmış ki, Sword in the Darkness’ta silkelenip kendime gelme ihtiyacı hissettim. Hatta şöyle söyleyeyim, Telltale aslında Game of Thrones’un ilk bölümünü şu an yayımlıyor. Iron From Ice’ın ilk sahnesini saymazsak, Sword in the Darkness ile ilk kez kendimi o evrenin içinde hissettim.

Gared’in duvar nöbetiyse kaldığı yerden devam ediyor. Bir önceki bölümde Gece Nöbetçileri ve Gared’ın öyküsü resmen Jon Snow’un görünsün diye konmuştu. Hatta Gared’in yaşadıkları Jon Snow’un ana seride yaşadıklarına öyle benziyordu ki bir yerden sonra sıkmaya başlamıştı.

Bu sefer Gared hem Telltale’ın serisine, hem de ana öyküye etki edecek kararlar vermek zorunda kalıyor. Iron From Ice’ın ilk 10 dakikasından sonra, hiçbir şeye etki edemeyen Gared’in yeniden yükselmesi oyun için hayati önem taşıyor. Biraz daha ilerlersem spoiler ile hikaye tanıtımı arasındaki çizgiyi aşacak gibi hissediyorum.

"Lannister mı o? Şuradakini diyorum!
Oyunun %70’ini kaplayan hikaye anlatımı ve diyalogları bir kenara alırsak yine klasik bir Telltale oyunu bizi bekliyor. Bolca QTE (Quick Time Event/Belirlenen süre içinde doğru tuşlara başmak) görüyoruz.

Seslendirmelere söyleyecek bir şeyim yok ama oyunun grafik tarzı ilk bölüm nasılsa, burada da öyle. Bu konuda gerçekten çok kesinim. Bir oyunun grafikleri öyle çok yüksek olmayabilir, Crysis kalitesi sunmayabilir ama özensizlik gerçekten de insanın gözünü acıtıyor. Yeni bölüm Sword in the Darkness selefleri gibi kötü bir yağlı boya tablosundan daha fazlası değil. Keşke Telltale kendi tarzı dışına hiç çıkmasaydı, gerçekçi görünmeye çalışmasaydı.

Sonuç olarak, ikinci bölümde bozulan moraller yerini heyecanlı bir dördüncü bölüm bekleyişine bırakıyor.
Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2024 04:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
TheHound
TheHound 1.06.2015 20:34
Bu bölüm kesinlikle çok daha iyiydi. 4 Karakterin hikayesinde hep bi aksiyon vardı. Yaptğımız kararların özellikle Rodrik ve Mira'yla diğer bölümleri çok daha etkileyeceğini umuyorum. İyiydi ya bu bölüm güzeldi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Genesis
Genesis 23.05.2015 00:34
Rahatsız edici grafikleri yok.Göze hitap ediyor.Tabi sadece fare kullanmayı sevenler için bir.Slow
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2015 20:08
ilk önce walking dead oynayıp sonra bunu oynamak insanların gözünde zayıf kalıyor ama diziyi ve kitaplarını takip eden got hayranları oyuna da hemen bağlanıyor swneryo şahane bilen va rmı episode 4 ne zaman çıkacak
Kalan Karakter: 300 Gönder