1/2

FreeStyle Futbol (Beta İnceleme)

Hakan Bozdemir 17.07.2014 - 16:07
Farklı bir futbol deneyimi
Bugün yeni bir beta inceleme ile sizlerin karşısındayım. FreeStyle Futbol’u bugün yeteri kadar oynadım ve nasıl bir oyun olduğunu az çok kafamda belirledim diyebilirim, tabii henüz beta aşamasında olduğunu da unutmamak gerekiyor.

FreeStyle Futbol (Beta İnceleme)
Oyuna kayıt olup oynamaya başladığınızdan itibaren bir menajer ismi belirliyorsunuz. Bu sizin oyun içerisindeki takma adınız oluyor. Menülerde ve mesajlar kısmında bu ismi kullanıyorsunuz. Daha sonra ise ilk futbolcunuzu yaratıyorsunuz. Pozisyonlar defans, orta saha ve forvet olarak ayrılmış. Kendinize en uygun pozisyonu seçip karakterinizin fiziksel özelliklerini belirliyorsunuz, ardından maça hazır oluyorsunuz. Ufak bir öğretici kısım yer alıyor oyunun başında. Onu da tamamladıktan sonra artık çevrim içi olarak diğer oyuncular ile maç yapmaya hazırsınız.

Oynanışa geçmeden önce sizlere oyunun modlarından ve içeriğinden bahsetmek istiyorum.

FreeStyle Futbol’da oyuna alışabileceğiniz Öğretici modu, kendinizi geliştirebileceğiniz Antrenman modu, diğer oyuncular ile maç yapabileceğiniz Futbol Maçı modu, botlara karşı mücadele verebileceğiniz Kupa modu, kafes içerisinde kurallara bağlı kalmadan maç yapabileceğiniz Futsal Maçı modu ve isteğe göre ayarlanabilen Dostluk Maçı modu yer alıyor. Dilediğiniz gibi mod seçebiliyorsunuz ve istediğiniz maçı yapabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde çeşitli görevler yer alıyor ve bu görevleri maç yaparak gerçekleştiriyorsunuz. Görevleri tamamladıkça ekstra altın kazanıyorsunuz ve bu altınları mağazada harcayabiliyorsunuz. FreeStyle Futbol’daki mağaza sistemi üç bölümden oluşuyor: Ürün Dükkanı, Yetenek ve Özellik. Ürün dükkanında kıyafetler ve paketler yer alıyor. Henüz beta aşamasında olduğundan dolayı ürün dükkanından sadece kıyafet satın alabiliyoruz. Bu kıyafetler karakterinize belirli özellikler katabiliyor.

FreeStyle Futbol (Beta İnceleme)
Yetenek mağazasında ise karakterinizin yapabileceği yeni yetenekler ve gol sevinçleri yer alıyor. Bir yeteneği öğrendikten sonra bir daha para ödemiyorsunuz. Özellik kısmında ise slot çeviriyorsunuz ve gelen özelliği seviye 30’dan sonra kullanabiliyorsunuz. Mağazaları da anlattıktan sonra oynanışa ve ardından grafiklere geçmek istiyorum.