1/2

Forza Motorsport 5

Hakan Bozdemir 24.09.2013 - 17:30
Yeni neslin keyifli yarış simülasyonu
Kasım ayı yaklaşıyor. Yani yılın en iyi oyunlarının çıktığı ayın gelmesine çok az kaldı. Rekabet halinde bulunan oyunlar kendi sınıflarında boy gösterecekler. Bizler de bu seferki ön incelememizde yarış türüne değineceğiz. Bildiğiniz gibi Xbox 360'ta Forza Motorsport serisi, PlayStation 3'te de Gran Turismo serisi bulunuyor. Birbirleriyle mücadele eden bu rakiplerin rekabetine yeni bir oyun ekleniyor.

PlayStation 4 ile birlikte gelecek olan Driveclub bu rekabetin yeni nesil tarafında yer alacak. Bu güzel kardeşimiz Forza Motorsport 5 ile yarışacak. Yeni nesilde bizleri karşılayacak olan Drive Club ile Forza Motorsport 5 arasındaki mücadele bakalım nasıl sonuçlanacak? Bu sorunun cevabını iki oyunu oynadıktan sonra verebileceğiz. Şimdi gelelim Forza Motorsport 5'in detaylarına.

Forza Motorsport 5
Ellere varda bize yok mu?
İlk olarak 21 Mayıs'ta duyurulmuş olan Forza Motorsport 5, Xbox sahiplerini baya bir heyecanlandırmıştı. Fakat Xbox 360 kullanıcılarının bilmediği bir şey vardı. Bu oyun sadece Xbox One için hazırlanıyordu. İşin bu kısmı bizi ilgilendirmiyor tabii ki. Oyunu oynamak isteyen konsolunu da alır diye düşünüyorum.

Duyurusu yapıldıktan sonra görselleri, detayları ve videoları birer birer yayımlanmaya başlanmıştı. İlk olarak yayımlanmış olan duyuru videosu Forza Motorsport 5 için olumlu yönde düşünmeme yol açmıştı. Gerçekten detaylı olarak hazırlanmış olduğu bu videoda açıkça görülüyordu. Tabii bu video oynanış videosu değildi bu yüzden göz boyamaya çalışan bir video da olabilirdi.