1/3

Forza Motorsport 4

Hasan Uğur Nayır 9.08.2011 - 12:16
Kalbinde yer yoksa güzelim, Ferrari'ye biner basar giderim...
Turn 10 Studios tarafından geliştirilen Forza Motorsport 4, Forza serisinin son üyesi olacak ve erteleme yaşamadığı takdirde 14 Ekim'de PAL olarak yani Avrupa bölgesi için X360 platformunda piyasaya sürülecek. Forza serisi genel hatlarıyla gerçekçi bir simülasyon, özellikle yardımcıları kapatıp oynanınca kendisini tam olarak belli ediyor. Şahsen Forza 3'te daha çok deneyim kazanıp, sürücü seviyemi arttırmak için yardımcıları kapatıp oynardım, halen de oynuyorum. Belki daha zor oluyor, ancak oyundan aldığım keyif artıyor.

Adı gibi dört kat daha mı iyi?

Forza 4'te güzel bir özellik olarak Forza 3'teki profilimizi oyuna aktarabileceğiz. Bu transfer yeteneği sayesinde eski oyun içindeki paramız, araçlarımız yeni garajımızda olacak. Kinect, X360'ın en sevdiğim yanlarından biri, Ryse, Rise Of The Nightmares gibi Kinect tabanlı projeler konsola geliyor. Forza 4'ü de bu listeye ekleyelim, yapımdaki en ilgi çekici kısımlardan birisi de bu. Kinect sayesinde baş takibi olayı geliyor. Böylece yönlendirme, aracın ince noktalarına ve köşelerdeki çevre birimlerine bakabileceğiz. Autovista adındaki diğer yeni özellik sayesinde arabamızın etrafında yürüyüp, etrafını keşfedebileceğiz.

Forza Motorsport 4
Aracın kapılarını açıp içine bakacak, jantlarına, farlarına, motoruna göz atabileceğiz. Bu yine Kinect sayesinde gelen bir özellik. Kontroller de bu duruma dahil. Ellerimizi direksiyon tutar gibi sağa sola çevirdiğimizde, aracımız buna göre tepki verecek. Kinect'i kullandığımızda arabanın hızlanması veya fren yapması ise Forza 3'ten bildiğimiz “Auto Brake” özelliğiyle otomatik gerçekleşecek. Kinect ile birlikte yarışları başlatmak ve menülerde gezinmek için ses komutu da kullanabileceğiz.