Final Fantasy XVI konsolda PS5 özel olarak duyuruldu

Alparslan Gürlek 16.09.2020 - 23:27
Bugün yapılan Sony PlayStation 5 etkinliğinde Final Fantasy XVI duyuruldu. Hayranları heyecanlandıran yeni bir fragman yayınlandı.

Sony bugün PlayStation 5 etkinliğinde bombayı patlattı. Final Fantasy XVI enfes bir fragman eşliğinde duyuruldu. Hayranların merakla beklediği yeni Final Fantasy oyunu harika gözüküyor.

Final Fantasy XVI PlayStation 5 özel oyunu olarak duyuruldu

Sony bugün PlayStation 5 için yaptığı etkinlikte Final Fantasy XVI oyununa da yer verdi. Sevenleri tarafından merakla beklenen Final Fantasy serisinin yeni oyunu, enfes bir fragmanla duyuruldu. Dilerseniz önce fragmanı izleyelim.

Final Fantasy serisinin son oyunu yeni nesil konsol PlayStation 5'in gücüyle gerçekten çok iyi görünüyor. Grafiksel anlamda yaşanan gelişme oyunun öne çıkan özelliklerinden biri olan atmosferi çok iyi destekleyecek gibi görünüyor. Oynanıştan görüntüler de videoda yer alıyor. Her zamanki gibi aksiyonu hızlı bir dövüş sistemi görüyoruz. Ayrıca dövüş sırasında ve bölümlerin geri kalanında çıkan parçacıklar da enfes görünüyor. Oyunun grafik kalitesi anlamında çok çok ileriye taşındığını söylemek mümkün.

Bunun dışında videoda dikkatimizi çeken bir diğer husus ise dövüşün ne kadar tok olduğu oldu. Oynanış içeren görüntüler vuruş hissinin çok iyi olduğu konusunda bir fikir geliştirmemizi sağladı. Ayrıca PlayStation 5'in yeni kontrolcüsü DualSense bu konuda çok yardımcı olacak gibi görünüyor. Sony'nin konsol için "PlayStation tarihinin en iyi kadrosuna sahip olarak çıkacak konsol" şeklinde iddialı açıklamalarda bulunması şimdi anlam kazanıyor.

Ayrıca serinin son oyunu Creative Business Unit III ve Square Enix imzası taşıyor. Sevenlerin merakla beklediği son oyun için henüz resmi bir çıkış tarihi duyurulmadı. Elimizdeki tek bilgi şu anda oyunun PC dışında konsol tarafında PlayStation 5' özel olarak çıkacağı. Bu da PlayStation 5 için çıktıktan belirli bir süre geçene kadar oyunu diğer platformlarda göremeyeceğimiz anlamına geliyor.

Canlı yayın etkinliği henüz sürüyor. Birçok yeni oyun bekliyoruz ayrıca Sony, yeni konsolunun satış fiyatını ve çıkış tarihini de bu etkinlikte duyuracak gibi görünüyor. Türkiye fiyatı hemen duyurulmasa da, daha önce yaptığımız gibi küçük hesaplarla yakın bir fiyat elde edebileceğimiz aşikar. Etkinlikle ilgili haberimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Peki siz yeni Final Fantasy oyununu nasıl buldunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 01:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2020 04:06
Dmc dönmüş iyi berbat ediyorlar seriyi ffx lightnin den sonra iyice berbat oluyor oynanış
allalla
allalla 17.09.2020 16:51
Yeni dövüş sistemi beni de memnun etmedi açıkçası ama FF 16'nin atmosferi güzel görünüyor. FF 7'nin dövüş mekanikleriyle güzel olabilir. Benim umudum var.
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2020 10:24
Ya bikez de boş yapmasanız ne güzel olacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
utrasah
utrasah 17.09.2020 11:33
müthiş efsane oyun devam ediyor.merakla bekliyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Final Fantasy XVI konsolda PS5 özel olarak duyuruldu
İlginizi Çekebilir