ArtılarYaratıkları grubumuza katabilme, farklı zaman ve mekanlara yolculuk yapabilme, görsel olarak mimari ve tasarımlar etkileyici, orijinal yapımdaki çizgisellik kırılmış
EksilerEtkileyici hikaye kolay ve kısa sürüyor, asıl karakterler daha arka plana atılmış, X360'ın HDD'sine yüklerken verdiği ilginç hata
Final Fantasy (FF) serisi her daim farklı ve ilgi çekici oldu. FFXIII çıkmadan önce gösterilen videoları ve ekran görüntüleri ile kendinden bahsettirmeyi başarmıştı. Ancak yapım piyasaya sürüldüğünde ne yazık ki bazı noktalarda hayal kırıklığı yarattı. Oyunda rakiplerimiz ekran gözüküyor, eskisi gibi rastgele şekilde çıkmıyorlardı. Oyun çizgiseldi ve oyun mekaniği açısından bazı kısımlarda şikayet edilmişti. Square Enix, hikayeyi zamanda yolculukla harmanlayarak ve oyunun sistemi üstünde değişiklik yaparak devam ettirdi. Final Fantasy XIII-2’de Lightning’in peşine düşüyoruz ve hikaye başlıyor.
Geleceğe ve geçmişe yolculuk
Yapım FFXIII’ün 3 yıl sonrasında geçiyor. Lightning ortalıkta yoktur (Hatta diğer karakterler öldüğünü düşünüyor), Snow ise onu bulmak için peşinden gitmiştir. Lightning’in kız kardeşi (İlk oyunda hep NPC olarak görüyorduk) Serah’ın karşısına gelecek zamandan gelen Noel Kreiss çıkar. İkisi beraber Lightning’i bulmak için zamanda yolculuğa başlar. Olaylar bundan sonrasında gelişir.
13-2’de temel olarak orijinal oyundaki dövüş sistemi duruyor. ATB (Active Time Battle) barına göre yapabildiğimiz büyüler ve ataklar var. Yine Auto-Battle veya kendi istediğimiz herhangi bir atak veya büyü seçeneği ile rakiplere saldırabiliriz. Dövüşlerde gene hızlı ve seri bir şekilde karar verip, saldırmamız gerekiyor. Ama dövüş sistemiyle ilgili değişiklikler de kendini gösteriyor. Artık "Cinematic Action" özelliği var. Sinematik oynarken aynı anda ekran tuş çıkıyor ve ona basmamız gerekiyor yani Quick Time Events özelliği. Ayrıca sadece tek bir seçenek olarak değil, iki farklı seçenek sunulabiliyor bu sahnelerde. Mesela normal atak veya onun yerine büyü kullanabiliriz. Tamamen kullanıcının seçimine kalmış.
Yaratıklarda özellikle Boss’larda yaralayan ataklar var, yani Wounded atak. Bu saldırıyla karakterler hasar aldıkları zaman normal iksir ile sağlıkları düzelemiyor. Bu yüzden Wounded iksiri kullanmak gerekiyor. Diğer yandan Paradigm üstünden de Tune konulmuş. Tune’da üç seçenek yer alıyor. Normal olarak işaretlersek karakterler kendi doğal rollerinde kalıyorlar. Cross’da karakterler tek bir hedefe yöneliyor ve son olarak Wide da ise birkaç hedefe birden yönelebiliyorlar.