1/7

FIFA 12

Murat Sağlam 16.08.2011 - 16:22
EA Sports futbolun belini kırdı
Dün Merlin'in Kazanı sayfalarından Mahmut ile birlikte FIFA 12'nin ön inceleme sürümünü denemek amacıyla Aral İthalat'ın ofisine gideceğimizi sizlere duyurmuştuk. Dolayısıyla birçoğunuzun şu anda FIFA 12'nin ön incelemesini beklediğini tahmin etmek  güç değil.

Sizleri daha fazla bekletmemek adına, yaşadığımız tüm tecrübeyi sizlere aktaracak bir yazıyı bu kez bir kişi, iki kişi beraber yazmaya karar verdik. Sonuçta oyunu oynayanlar, ben ve Mahmut'tu ve tek başıma bu yazıyı yazmam hem sizlere hem de Mahmut'a haksızlık olurdu.

Yazıyı sizler için oyunun yenilikleri şeklinde başlıklara ayırdık. Bu yıl oyuna eklenerek seriyi oldukça ileriye taşımayı hedefleyen bu yenilikler, Impact Engine, Precision Dribbling, Tactical Defending gibi sistemler ve oynanışa getirdiği yeniliklerdi. Birazdan tek tek başlıklar halinde bu özelliklerin nasıl olduğunu öğreneceksiniz. Kemerlerinizi bağlayın!

Not: Oynadığımız ve şu anda ön incelemesini yazdığımız sürüm oyunun Pre-Alpha sürümü olduğundan bir takım hatalarla karşılaştık ama Pre-Alpha sürüm oyunun çok çok önceki sürümlerinden biri olduğundan bu hataların birçoğunun tam sürümde düzeltilmiş olarak karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz.

Ayrıca oyunda Türkiye Süper Ligi yer alıyor arkadaşlar. Yapılan haberlerin hepsinin yalan olduğu anlaşıldı bu ön inceleme ile birlikte...

FIFA 12
Impact Engine

FIFA 12 duyurulduğunda en önemli özelliği olarak yeni "Impact Engine", yani "Çarpışma Motoru" gösteriliyordu. İzletilen tanıtım videoları oldukça başarılı göründüğünden beklentiler haliyle çok yükseldi. Tabii bu motorun yalnızca görsel açıdan başarısının haricinde bir de oyunun oynanışına etkisi olacaktı doğal olarak. Peki bu etki, nasıl bir etki oldu?

Şöyle söylemem gerekiyor, Pre-Alpha sürüm yüzünden garip garip hareketlerle taklalar atan oyuncularla karşılaşmamızın haricinde oyunda etkisi o kadar başarılı ki, FIFA 11 oynayış şekliniz nasılsa onu unutmaya yavaş yavaş başlayabilirsiniz. Hatırlarsanız önceki FIFA'larda iki oyuncu çarpıştığında hafiften bir duvar etkisi yaratırdı. Yani çarpışmanızın çok büyük etkileri olmazdı. Artık FIFA 12 ile birlikte, yaptığınız boş koşulara bile dikkat etmeniz gerekiyor.