Fast 9 ve Sessiz Bir Yer 2 filmleri Koronavirüs nedeniyle ertelendi

Ersin Kılıç 13.03.2020 - 11:03
Önümüzdeki aylarda gösterime girmesi planlanan Hızlı ve Öfkeli serisinin yeni filmi Fast 9, tam bir yıl ertelenerek 2021 yılına kaydırıldı.

Vin Diesel'in başrolde yer aldığı Fast 9 filmi tam bir yıl ertelenerek 2021 yılına kaydırıldı. Bildiğiniz gibi ülkemize de sıçrayan Koronavirüs Salgını, tüm sektörlerde olduğu gibi oyun ve sinema sektörünü de yaralamaya devam ediyor. Daha önce çekimleri iptal edilen, ertelenen filmler ile karşılaşmıştık. Bu sefer gelen ertelemeler ise oldukça uzun süreli oldu.

Fast 9 ve Sessiz Bir Yer 2 filmleri Koronavirüs nedeniyle ertelendi

Daha önce aralarında 25. Bond filmi olan No Time to Die başta olmak üzere birçok filmin Koronavirüs nedeniyle ertelendiğini öğrenmiştik. Bazı filmler ise direk olarak Çin gösterimleri iptal edilerek sinemalara gelmişti. Yeni erteleme haberleri ise Fast 9 ve Sessiz Bir Yer 2 filmlerinden geldi.

Normal şartlar altında 22 Mayıs 2020'de vizyona girecek olan Fast 9 filminin neredeyse 1 yıllık bir süre ile ertelendiği açıklandı. Filmin yeni gösterim tarihi tam olarak açıklanmasa da Nisan 2021'e kaydırıldığı belirtildi. Filmin hem baş rol oyuncusu hem de yapımcılarından biri olan Vin Diesel, filme olan beklentinin farkında olduklarını fakat Fast 9'ın belirlenen tarihlerde gösterime girmesinin mümkün olmadığını dile getirerek erteleme kararını açıkladı.

Fast 9 ve Sessiz Bir Yer 2 filmleri Koronavirüs nedeniyle ertelendi

Bir diğer erteleme haberi ise gösterime girmesine sadece birkaç gün kalan Sessiz Bir yer 2 (A Quiet Place 2) filminden geldi. Filmin baş rolünde yer alan ve aynı zamanda yönetmenliğini de yapan John Krasinski, kendi sosyal medya hesapları üzerinden Sessiz Bir Yer 2 filminin Koronavirüs Salgını nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Normal şartlarda ülkemizde de 20 Mart'ta, yani önümüzdeki hafta gösterime girmesi planlanan filmin yeni vizyon tarihi ise henüz belli değil.

Bu filmler dışında Universal Studios birçok filmin çekimlerinin yapıldığı bazı stüdyolarını geçici olarak kapatma kararı aldıklarını duyurdu. Ayrıca bu karar ve ertelenmeler dışında Mulan, A New Mutants ve Antlers gibi filmlerin de gösterim tarihlerinin ertelendiği belirtiliyor. Kısacası başta da dediğimiz gibi Koronavirüs Salgını, film sektörünü de derinden yaralamış durumda. Muhtemelen önümüzdeki günlerde daha fazla filmin ertelenme haberleri ile karşılaşacağız. Muhtemelen yurt dışında olduğu gibi yerli yapımlarda da benzer bir ertelenme durumu olacaktır.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2020 22:43
İyide bunlar çekimleri biten filmler. Neye ertelendi?? Ver netflix e rahat et
MK Okuru
MK Okuru 7.10.2020 02:46
Olmuyor iste oyle adam o kadar maliyetli yapıyor filmi kat ve katini da kazanmasi lazim sinemadan hasılat ederek
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fast 9 ve Sessiz Bir Yer 2 filmleri Koronavirüs nedeniyle ertelendi
İlginizi Çekebilir