Fallout Aktörü Hayatını Kaybetti

Tunay Şahin 11.09.2024 - 12:34
Fallout: New Vegas’ta Easy Pete karakterine hayat veren Peter Renaday, 89 yaşında vefat etti. Üretken aktör, oyun ve animasyon dünyasında iz bıraktı.

Eylül ayı, popüler kültür dünyasından bir başka efsaneyi daha kaybetti. Fallout: New Vegas’ın ikonik karakteri Easy Pete'e sesiyle hayat veren Peter Renaday, 89 yaşında vefat etti. Sesini ve performansını unutmak zor, zira birçok video oyununda ve animasyon yapımında yer almış olan Renaday, kariyerine sayısız karakter sığdırdı. Ne yazık ki, bu yetenekli aktör de artık aramızda değil.

Fallout: New Vegas Aktörü Peter Renaday Hayatını Kaybetti

Fallout: New Vegas Aktörü Peter Renaday Hayatını Kaybetti

Renaday ismi ilk başta tanıdık gelmeyebilir, ancak Fallout: New Vegas'taki "Easy Pete" karakterinin sesi kesinlikle kulağınızda yankılanmıştır. Sadece bu da değil, Renaday aynı zamanda oyunda birkaç başka karaktere de ses verdi. Yıllar içinde Assassin's Creed serisinde de rol aldı, Gears of War'da Adam Fenix olarak seslendirme yaptı ve Dragon Age: Origins oyununda Duncan rolüyle akıllarda yer etti.

Renaday’ın yeteneği sadece video oyunları ile sınırlı değildi. Animasyon dünyasında da büyük bir iz bıraktı. Orijinal Teenage Mutant Ninja Turtles dizisinde Master Splinter'a sesiyle hayat verdi, Batman: The Animated Series, Transformers ve Samurai Jack gibi yapımlarda da önemli roller üstlendi. Disney World’deki ziyaretçiler ise Hall of Presidents atraksiyonunda Abe Lincoln’ün sesiyle tanınıyordu.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2024 17:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2024 15:55
Mekanın TNT olsun güzel abim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2024 14:10
Her şey için teşekkür ederiz büyük usta. Allah rahmet eylesin, ailesi ve bütün sevenlerinin başı sağolsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.09.2024 23:06
Huzur icinde yatsin , efsane oyunun efsane kadrosu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fallout Aktörü Hayatını Kaybetti
İlginizi Çekebilir