1/2

F1 2016

Hürcan Köse 11.09.2016 - 14:25
Son zamanlarda çıkmış en iyi F1 oyunu
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
F1 2016
Merlin Puanı 85
Artılar Optimizasyon açısından hiç üzmüyor. Detaylı ve uzun soluklu Kariyer modu. Gerçekçi görseller
Eksiler Karakter animasyonları yetersiz. Yapay zeka bazen 'durabiliyor'. Online oyuncu bulamama problemleri
Formula 1 tutkunlarının oynamaktan, Codemasters'ın da geliştirmekten asla vazgeçemediği ünlü yarış simülasyonu F1'in yeni oyunu, F1 2016 bu sene kendine has güzel bir çıkış yaptı ve Codemasters'ın F1 2015 ile kazandığı kötü ünü ortadan kaldırdı. Bu sefer çok güzel bir iş yapmışlar.

F1 2015'in sevilmeme sebebi, serinin önceki oyunlarına göre elle tutulur herhangi bir yenilik getirmemesi ve halihazırda da pek 'dolu' hissettirmemesiydi. Yarış simülasyonu, hatta özellikle de Formula 1 simülasyonu arayan oyuncular geçen sene büyük bir hüsran ile karşılaşmıştı. Ancak bu sene işler hiç de öyle olmadı. Codemasters ekibi oyuna gerçekten güzel geliştirmeler eklemiş ve serinin yeni oyununu gerçekten heyecanlı, bir Formula 1 tutkunu olmasanız bile ilgi çekici bir hale getirmiş.

F1 2016
F1 2016, tıpkı serinin önceki oyunları gibi karmaşık ve eğlenceli bir oynanış sistemine sahip. Karmaşık dediğime bakmayın, bazı özellikleri gerçekten hafifletilmiş. Ancak bu hafifletme yavan bir kolaylık olarak karşımıza çıkmıyor, yanlış anlaşılmasın. Gayet yerinde, insanın kafasını yok yere karıştırmayan ve can sıkıcı olmayan basitleştirmeler.

Oyunun asıl yenilikçi yanı, Kariyer modunda ortaya çıkıyor. Önceki F1 oyunlarında bulunmayan derin bir oynanış sunan Kariyer modunda kendi F1 karakterinizi yaratabiliyorsunuz. Yüz tipi, uyruğu, ismi ve giyimini seçtikten sonra son olarak bulunmak istediğiniz F1 takımını seçiyor ve kontratınızı imzalıyorsunuz. Üstelik benim şahsi olarak en beğendiğim noktalardan birisi de bu kontrat olaylarının ve anlaşmaların sıkıcı menü geçişleri ile yapılmıyor olması. Olaylara kendi karakterinizin gözünden tıpkı bir FPS oyun kamerası gibi bakıyor, menajeriniz ve takımınızın ana mühendisi ile konuşabiliyorsunuz. Önünüzde duran Laptop sayesinde takımınızın ve arabanızın özelliklerini gözden geçirebiliyor ve mesaj kutunuza gelen mesajları, hatta yeni takım anlaşmalarını görebiliyorsunuz. Sürekli tek bir takımda kalmak zorunda değilsiniz. Oyuna Ferrari'de başlayıp, Renault'ta sonlandırabiliyorsunuz. Tamamen size kalmış. Bu bağlamda F1 2016 gerçek bir Kariyer deneyimi sunabiliyor.

F1 2016
Bu Kariyer modunda seçtiğiniz takımın diğer efsane yarışçılarını da görebiliyorsunuz. Mesela ben Scuderia Ferrari takımına girdim ve yardımcım/eğiticim olarak da Kimi Raikönnen'i seçtim. Oyunda yeterli sayıda takım seçeneği bulunduğundan seçim şansınız da oldukça fazla. Codemasters bu konuda gerçekten güzel bir "fan service" sunmuş. Favori yarışçılarınız ile omuz omuza kendi kariyerinizde yarışmak gerçekten güzel hissettiriyor.