Epic Games Store üzerinde dağıtılan ücretsiz oyunlar, satışları da etkiledi

Mehmet Akif Zımba 4.06.2020 - 11:31
Epic Games Store görünüşe göre, ister istemez, oyun sektörüne birden fazla şekilde fayda sağlamaya devam ediyor ve etmeye de devam edecek gibi görünüyor.

Gerek çeşitli firmalarla anlaşıp, sadece Epic Games Store için özel oyun satışları planlamasıyla da tartışmaların odak noktası olmuştu. Oyun piyasasındaki dengeleri bozmak için 2018 yılında hayatımıza giren Epic Games Store, koskoca iki yılı devirdi.

Bu alanda tekel olan Steam'in imparatorluğunu sona erdirip, sektöre rekabet getiren Epic Games Store, bunu dağıttığı ücretsiz oyunlara borçlu olabilir. Hatta sadece dağıttığı ücretsiz oyunlarıyla değil, oyun geliştiricilerine yönelik benimsediği politikalarla da öne çıkan bir mağaza oldu kendisi.

Epic Games Store, hamleleriyle, adından söz ettirmeye devam ettiriyor

Yine de her şeye rağmen oyun sektöründe ortaya çıkan bu rekabet oyunculara tabii ki de yaradı, ancak geliştirici ekiplere daha çok yaramış gibi görünüyor. Epic Games şirketinin CEO'su olan Tim Sweeney'e göre şimdiye kadar ücretsiz dağıtılan ürünler, oyun satış rakamlarını da hatırı sayılır derecede arttırdı.

Epic Games'in mağazalarında bir oyun ücretsiz olarak verildikten sonra, o oyunun satışlarının da şaşırtıcı bir biçimde yükseldiği gözlemleniyor. Bu şekilde de, istemsiz olarak, oyun yapımcılarına fayda sağlanmış oluyor. Bir oyunun ücretsiz olarak dağıtılması oyuncularda, o oyuna olan ilgiyi de ister istemez arttırıyor. Böylece oyunun ücretsiz dağıtım süreci bittiğinde, oyuna çoktan artmış olan ilgi, fırsatı kaçıran oyuncularda o oyunu satın alma içgüdüsü uyandırıyor.

Tim Sweeney ise, bu mağazada en başından beri sundukları ücretsiz oyunların, çift taraflı bir etkisi olduğunu söylüyor. Hem oyun geliştiricileri hem de Epic Games adına fayda sağladığını söyleyen Sweeney, bu şekilde daha fazla anlaşma yaptıklarını ifade ediyor.

Sınırlı sayıda ama sürekli olarak sunulan bu fırsat sayesinde Epic Games Store, satışları ile aynı oranda kullanıcıyı da kazanmış bulunuyor. Kullanıcı sayısındaki bu artış da, oyun yapımcılarını bu platformda oyunlarını çıkartmaları için ilginç bir yer haline getiriyor.

Epic Games Store üzerinde dağıtılan ücretsiz oyunlar, satışları da etkiledi

Epic Games rekabeti kızıştırırken, sektörün de gelişmesi için uğraşıyor

Şu anda Epic Games Store üzerinden alışveriş yapıp, oyun oynayan tamı tamına 85 Milyon kullanıcı bulunuyor. Steam kadar olmasa da ciddi bir kesime hitap edildiğini kanıtlar nitelikte bir detay bu. Tim Sweeney yakın zamanda Gamespot ile yaptığı bir röportajda da yine bu konuya değiniyor. Epic Games CEO'sunun bu röportajda söyledikleri ise şu şekilde:

"İnsanlar Epic Games Store'da ücretsiz dağıtılan oyunlar sayesinde birçok gizli cevheri keşfetti. Bu durum oyun geliştiricileri için büyük bir fırsattı. Oyunlarını bizim mağazamızda ücretsiz olarak çıkaran geliştiriciler, oyunlarının Steam ve konsol satışlarında da artış gözlemliyorlar.

Bunun sebebi ise, oyunlarından habersiz olan oyuncuların, bu oyunların farkına varması. İzlediğimiz bu politikanın bir başka sonucu olarak da, bu ücretsiz oyunlar Epic Games ekosistemine milyonlarca yeni kullanıcı katmış olması. Bu durum firmamız için, gerçekten de olağanüstü bir katkı sağladı."

Bunun üzerine Tim Sweeney, mağazalarını mobil platformlara da taşımak istediklerini söylüyor. Hatta bu konuda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve yakın zamanda Android ve IOS sistemleri için yayınlanacağını da sözlerine ekliyor. Bu şekilde daha fazla kullanıcıya erişilmesi ve bu alanda çeşitli kolaylıklar sağlanılması bekleniyor.

Epic Games'in bu denli başarılı olması ve her geçen gün kendisini geliştiriyor olması oldukça iyi bir şey. Üstelik geliştirici ekipler için de gayet faydalı fırsatlar sunan firma, bağımsız oyun üreticilerini de sonuna kadar destekliyor. Umarız kendileri bu şekilde çalışmalarına devam eder ve sektörde daha fazla güzel gelişmelerin yaşandığını görürüz.


Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 22:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2020 12:37
Şahsen beni müşteri olarak kazandı artık bazı oyunları epicden alıcam.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games Store üzerinde dağıtılan ücretsiz oyunlar, satışları da etkiledi
İlginizi Çekebilir