1/5

En Şahane Oyun Fiyaskoları #2

Ant Köksal 17.05.2014 - 02:20
Fiyaskolar devam ediyor!
5.HORTUM BAŞINA GELECEK DİĞER TÜRLÜ BAŞKA YERE GİRİYOR

Bilmem farkettiniz mi, bu gavırların bazı tuhaf alışkanlıkları var. Biz online oyunlarda "aga gold pls" seviyesini geçememişken, bunlar sosyal etkinlik neyin düzenliyorlar. Bir araya gelip konuşuyorlar, şarkı söylüyorlar, RP neyim yapıyorlar.. Biz de onları anca inşaat izleyen adamlar kibin uzaktan seyrediyoruz..

Aga gold?

2006 yılında, bu tip gavursal alışkanlıklardan ötürü bir World Of Warcraft guild'i, kısa zaman önce gerçek hayatta ölmüş bir üyeleri için oyun içi bir cenaze töreni düzenlemek ister. Günler öncesinden forumlarda başlıklar açılır, ilgilenen herkes davet edilir. Grup halinde yürünecek, sembolik mezarın başında kısa bir konuşma yapılacak ve nihayetinde bir rp etkinliği gerçekleştirilecektir. Yer ve saat bellidir.
Yalnız ufak bir sorun vardır: Bir PvP sunucusunda tam olarak nerede olacağınızı saatiyle beraber belirtirseniz, istenmedik bazı ziyaretler gerçekleşebilir.

En Şahane Oyun Fiyaskoları #2

Büyük hali için tıklayınız
Serenity Now isimli guild ise, cenaze törenlerinde sadece kıymalı pide ve ayran ikilisinin olması gerektiğini düşünmektedir. O ney lan öyle konuşma felan, ibibik kibin? Netekim cenaze kortejine öyle bir saldırırlar ki sormayın gitsin.. Törene katılanlar rp yapacakları için güzel güzel giyinmeyi, silahlarını kullanmamayı da ihmal etmemiştir elbette. Serenity Now, kortejin içine fıtına gibi dalar. Panik başlar. O zamanlar tek tuşla zırh/silah değişimi gibi birşey de olmadığından insanlar "la bi dur" diyen kadar on parçaya bölünür. Serenity Now, cenaze törenini herkesin cenazesine dönüştürür. "Amanın imdat!" çığlıkları chat'te yankılanmaya başlar. Serenity, neşe içerisinde katliama devam eder. Cenaze korteji ve saldıranlar o kadar kalabalıktır ki bir noktada sunucu dahi çöker. Görev başarılmıştır.

Bu, WoW'un "bilim adamlarının" ilgisini ilk çekişidir. Var olmayan sanal eşyalar için birbirimizin gırtlağını tereddüt etmeden kesebilecek varlıklar olduğumuz gerçeği, bazı sosyolojik ve psikolojik araştırmalara ilk defa konu olur. Bu arada olay basına da yansımıştır. İşin kötüsü, bu etkinliği Blizzard dahi "bakın oyunlar şiddete neyin yöneltmiyor, böyle güzel şeyler de oluyor" diye önceden reklam etmiştir. Fena halde rezil olunur. Oyun içindeki forumlar ise "intikaaamh!" mesajlarıyla doludur.



Serenity Now, herhangi bir oyun kuralını ihlal etmediğinden ceza almaz. Bugün, guild hala US - Illidian sunucusunda mevcuttur.

Devamı diğer sayfada
>>>>>>>>>>>>>>>>>