En iyi mobil korku oyunları (2023): Android ve iOS cihazları

Ege Erkek 6.03.2023 - 13:45
En iyi ücretli ve ücretsiz mobil korku oyunları ile karşınızdayız. 2023 yılında hangi yapımları oynayarak iOS ve Android cihazınız ile gerilimin nefesini ensenizde hissetmelisiniz?

En iyi ücretli ve ücretsiz mobil korku oyunları ile gerilimi damarlarınızda hissetmek mi istiyorsunuz? O zaman ışıkları şimdiden kapatın. Oturduğunuz ortam birazdan karışacak, vaziyet alın.

Muhteşem grafikler ve tüyleri ürperten efsanevi arka plan müziklerinin bağımlısı iseniz bu içeriği dikkatli bir şekilde inceleyin. İlgili yapımların bazıları görece eski olan akıllı telefonlarda da deneyimlenebiliyor.

Hem eğlenmeyi hem de korkmayı arzuluyorsanız sizin için özel olarak hazırladığımız bu listeyi arkadaşlarınızla da paylaşın. Zira çok oyunculu mobil gerilim oyunları da sizi bekliyor. İşte bu sene mutlaka oynamanız gereken en iyi mobil korku oyunları!

İçindekiler

En iyi mobil korku oyunları (2023): Android ve iOS

  • Dead by Daylight
  • Forgotten Memories
  • Goosebumps Night of Scares
  • Into the Dead 2
  • Horrorfield Multiplayer Horror
  • Limbo
  • The Room: Old Sins

En iyi mobil gerilim oyunları (2023): Android ve iOS

Listemizdeki oyunların bazılarında, yapımcıların kararları sebebiyle, ücretli içerikler satılabilir. Bazıları ise herhangi bir ücret talep etmeyebilir. Bu bağlamda zamanı az veya zamanı bol olan değerli okuyucularımıza hitap etmek adına iki tür içeriği de önünüze sunmayı tercih ettik.

Dead by Daylight

En iyi mobil korku oyunları

Bu yapım birçok korku filminden ilham alınarak hazırlandı. Ghost Face, Michael MYERS ve Amanda YOUNG size tanıdık geldi mi?

Dead by Daylight'taki karakterlerden birisini seçebilir, seçtiğiniz o karakter ile hayatta kalmayı veya bir seri katil olmayı tercih edebilirsiniz.

Hayatta kalmayı tercih ederseniz size yapılan saldırılardan kurtulmak zorunda kalacaksınız. Katil olmayı tercih ederseniz kurbanlarınıza sessizce yaklaşıp onları öldürmenin yollarını aramaya hazırlanacaksınız. Bu oyunun kendisinde çok oyunculu oyun modu (multiplayer) mevcut.

Harika grafiklere, uçsuz bucaksız içeriklere ve muhteşem silahlara erişmek için aşağıdaki bağlantı adreslerinden yararlanabilirsiniz.

Android sürümü | iOS sürümü

Aşağıda bir oynanış videosu yer alıyor:

Forgotten Memories

En iyi ve en çok övülen korku oyunları arasında yer alan bu yapım duygusallığı karanlık bir dünya ile harmanladı. Özellikle ses ve görsel efektleri ile öne çıkan Forgotten Memories, hayatta kalma oyunları denilince akla gelen ilk klasiklerden bir tanesidir.

Bu üçüncü şahıs korku yapımında adı Eden olan kayıp bir çocuğu bulmaya çalışacaksınız. Başınıza türlü türlü işler açacaksınız. Çocuğun yerini tespit etmek için zor bulmacaları çözmek zorundasınız. Karakterinizin ismi Rose. Rose maalesef yaralı bir hâldeyken ayıldığı için nerede olduğunu bilmiyor.

Android sürümü | iOS sürümü

Goosebumps Night of Scares

En iyi mobil korku oyunları listelerinde kendisine rastladığımız bu yapım R.L. STINE tarafından yazılan romanlardan esinlenilerek dizayn edildi. Perili bir evdeki gizemleri çözmeye odaklanacaksınız. Bunların sırrını açığa çıkarmaya çalışırken gözü dönmüş olan yaratıklardan saklanmak zorunda kalacaksınız.

Korkunç canavarların saldırılarından bazen saklanarak bazen ise tuzaklar kurarak sağ çıkmaya çalışacaksınız. Bazı yerlerde atlayıp zıplayacaksınız. Son olarak Goosebumps Night of Scares bir VR moduna sahip.

Android sürümü | iOS sürümü

Into the Dead 2

En iyi mobil birinci şahıs korku oyunları arasında yer alan Into the Dead 2 aslında zombi temalı bir oyun. The Walking Dead'i andıran bu yapımda parlak grafikler, zor görevler ve adrenalin dolu bir oynanış mekaniği var.

Kıyamet sonrası bir dünyada oyundaki ailenizi kurtarmak için zombilerle savaşacaksınız. Bu oyun zamanla hızlanıyor ve oyundaki şiddet seviyesi doruğa çıkıyor. Zombileri öldürmek istemiyorsanız bir seçeneğiniz daha var: Sakatlamak.

Android sürümü | iOS sürümü

İlginizi Çekebilir: En iyi mobil strateji oyunları (2023): Android ve iOS cihazları (merlininkazani.com)

Horrorfield Multiplayer Horror

Mevzubahis yapım gerçek zamanlı çevrim içi (online) bir korku oyunu. Bellibaşlı hayatta kalmaya çalışanların veya seri katillerin oluşturduğu bir takıma katılabilirsiniz. Hayatta kalmaya çalışan 7 adet grup ile karşılaşacaksınız.

Şeytanın aklına gelmeyen tuzaklar, gizemler, eğlenceli bir hikâye örgüsü ve ürkütücü bir atmosfer eşliğinde bir rolden diğer bir role bürünebilir ve bu rollerin size sağladığı yeteneklerden faydalanabilirsiniz.

Android sürümü | iOS sürümü

Limbo

Tuhaf karakterler, basit grafikler, cevvi müzikler ve karanlık tema dörtlüsünün bir araya geldiği Limbo'da kız kardeşini arayan bir karakteri yöneteceksiniz. Karakterimizin adı bilinmiyor. Çeşitli tuzaklara ve zorlayıcı bulmacalara hazırsanız size bu oyunu tavsiye ediyoruz. Limbo'nun sürükleyici hikâyesi sayesinde daima eğleneceksiniz.

Android sürümü | iOS sürümü

The Room: Old Sins

Bütün zamanların en iyi mobil korku oyunları denilince akla gelen bu oyun birden çok ödül almayı başardı. Bir odadan kaçmaya çalışacağınız söz konusu yapımda bir katil veya bir kan yok. Kendisi sadece ürkütücü bir atmosfere ve tuhaf bir öyküye sahip. Waldegrave isimli bir malikânenin çatı katında bir keşfe çıkacaksınız.

Son derece ayrıntılı bir oyun olan The Room: Old Sins'te yaratıcı bir şekilde hazırlanan bulmacalardan geçilmiyor. Bu bulmacaları çözerek bir kayıp çiftin izini süreceksiniz. Çevrenizdeki eşyalara dikkat edin! Neredeyse hepsi ile bir etkileşime girebileceksiniz.

Android sürümü | iOS sürümü

Sizce en iyi mobil gerilim oyunları denildiğinde hangi oyunlardan bahsedilmesi gerekiyor?

Lütfen fikrinizi yorum yazma kısmında belirtin. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere. Hoşça kalın.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 21:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2023 17:27
Şunun hayatta kalmalısını da yapın MK abi ya..
Şöyle tek kişilik hayatta kalma oyunu arıyorum android içinde max bulduğum Walking zombie 2 de onunda grafikler leş..
MK Okuru
MK Okuru 21.03.2024 14:03
PC de adı amnesia olan ama mobilde adı sclerosis diye geçen baya uzun ama hikayesinde harika olan bir oyun var şiddetle tavsiye ederim Türkçe var oynayacaksan bütün notları okumanı tavsiye ederim
MK Okuru
MK Okuru 21.03.2024 14:00
Sclerosis adlı bir oyun var ama bu korku oyunu PC de adı amnesia diye geçen eski bir korku oyunu hem baya uzun hemde hikayesi çok iyi dir şiddet le tavsiye ederim
Kalan Karakter: 300 Gönder
En iyi mobil korku oyunları (2023): Android ve iOS cihazları
İlginizi Çekebilir