Elon Musk'tan Apple Tehdit Gibi Açıklama

Tunay Şahin 11.06.2024 - 15:15
Elon Musk, Apple'ın OpenAI entegrasyonuna karşı sert tepki gösterdi. 'Apple cihazları şirketlerimde yasaklanacak' dedi.

Elon Musk, Apple'ın OpenAI'yi işletim sistemi düzeyinde entegre etmesi durumunda, Apple cihazlarının şirketlerinde yasaklanacağını duyurdu. Musk, "Apple'ın OpenAI'yi işletim sistemi düzeyinde entegre etmesi kabul edilemez bir güvenlik ihlalidir" dedi.

Elon Musk'tan Apple Tehdit Gibi Açıklama: OpenAI Entegrasyonu Yasağı Getirebilir

Musk'ın bu sert açıklaması, Apple'ın yapay zeka alanına girişini ve OpenAI ile yeniden ortaklık kurduğunu duyurmasının ardından geldi. Apple CEO'su Tim Cook'un liderliğinde, teknoloji devi cihazları ve bulut hizmetleri için yapay zeka entegrasyonu olan Apple Intelligence'ı tanıttı. Bu sistemde OpenAI ve ChatGPT, Apple'ın işletim sistemleriyle birleşiyor.

Elon Musk'tan Apple Tehdit Gibi Açıklama: OpenAI Entegrasyonu Yasağı Getirebilir

Musk, Apple'ın bu hamlesine karşı sert bir tavır aldı ve tüm Apple ürünlerinin X, Tesla, SpaceX ve diğer şirketlerinde yasaklanacağını açıkladı. Ancak, Apple cihazlarında ChatGPT kullanımı OpenAI sunucularına geçerken, kullanıcı ve profil bilgilerinin gizli tutulacağına dair Cook'un taahhütleri bulunuyor.

Musk ve OpenAI Arasındaki Gerilim

Elon Musk, daha önce de OpenAI'yi eleştirmiş ve Mart ayında OpenAI'ye karşı sözleşme ihlali nedeniyle dava açmıştı. Davada, "Bu dava OpenAI'yi Kurucu Anlaşmaya bağlı kalmaya zorlamak ve insanlığın yararı için AGI geliştirme misyonuna geri dönmek için açılmıştır" denildi. OpenAI, bu davayı "tutarsız" olarak nitelendirdi ve Musk'ın kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini iddia etti.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2024 06:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2024 00:12
Musk denen paragöze inanan kaldı mı ya?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2024 09:06
Musk kendi çıkarları için hareket ediyor, doğru. Ama burda Musk sonuna kadar haklı. Apple Microsoft gibi şirketlerin "taahhütü"ne kalmadık verilerimizin güvenliği için, ikna olacaksak open source yapsınlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elon Musk'tan Apple Tehdit Gibi Açıklama
İlginizi Çekebilir