Elden Ring: Shadow of the Erdtree'deki Yeni Silahlar

Murat Olcan 5.06.2024 - 16:59
Elden Ring: Shadow of the Erdtree birçok farklı silah ve silah türü sunacak. DLC'deki yeni silah ve kalkan gibi yeni eklenen özelliklere yakından bakıyoruz.

Elden Ring: Shadow of the Erdree devasa bir DLC olarak şekilleniyor ve FromSoftware bunun şimdiye kadarki en büyük genişleme paketi olduğunu doğruladı. Yaklaşan genişleme paketinden çok sayıda yeni boss, geniş bir açık dünya ve çeşitli yeni silahlar bekleyebilirsiniz.

Ana oyun zaten Greatsword'lardan Baltalara ve daha fazlasına kadar bir ton farklı silah sunuyordu ve Shadow of the Erdtree sadece karışıma daha fazlasını ekliyor. Bunu akılda tutarak, işte Elden Ring: Shadow of the Erdree'deki yeni silah türlerini sizler için derledik.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree Yeni Silahlar Türleri

Elden Ring: Shadow of the Erdtree Yeni Silahlar Türleri

  • Büyük Katana
  • Büyük Boylu Hafif Kılıçlar
  • Hand-to-Hand
  • Throwing Weapons
  • Thrusting Shields
  • Reverse-hand Swords
  • Parfüm Şişeleri
  • Beast Claws

Elden Ring Shadow of the Erdtree'nin yayın öncesi oynanış görüntülerine dayanarak, bu silah türlerinin esasen ne olduğu hakkında değerlendirmeler yapabiliriz.

Büyük Boylu Hafif Kılıçlar

Büyük boylu hafif kılıçlar, normal Büyük Kılıçlar ile Dik Kılıçlar arasında güzel bir orta yol sunar ve size ikincisinin manevra kabiliyetini ve birincisine daha yakın olan hasar çıktısını sağlar. Büyük boylu hafif kılıçlar, normal Büyük Kılıçlardan daha hızlı hareket setleriyle gelir.

Ters El Kılıçları

Ters El Kılıçları tam olarak göründükleri gibidir. Kabzadan ters tutulan ve kesici saldırılar için kullanılabilen kılıçlardır. Bazı Ters El Kılıçları iki elle de kullanılabilir ve ikiz kılıçlara ayrılabilir. Bu silahlar gerçekten hızlı kombolara sahiptir ve durum etkileri oluşturmak için harikadır.

Büyük Katanalar

Büyük Katanalar, oyun yönetmeni Hidetaka Miyazaki tarafından "oldukça klasik büyük Japon katanaları" olarak tanımlandı ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde tam olarak da öyle. Bu Katanalar temel oyunda bulunanlardan önemli ölçüde daha büyüktür ve hasar açısından oldukça güçlüdürler. Boyutları nedeniyle saldırılar daha yavaştır ve Uchigatana gibi normal Katanaların sağladığı hızlılığı kaybedersiniz.

Fırlatma Silahları

Fırlatma Silahları, düşmanlarınıza fırlatmak için iki elinizle kullanabileceğiniz küçük baltalar ve bıçaklardır. Saldırmaya devam etmenizi sağlayan farklı bir hareket setine sahiptirler. Her fırlatma arasında minimum gecikme vardır, böylece onları spam yapmaya devam edebilirsiniz.

Dryleaf Arts

Genişlemenin tanıtım fragmanında gösterildiğinden bu yana yeni Hand-to-Hand silah türü hakkında pek çok merak uyandırıldı. Bu silah türü Elden Ring Shadow of the Erdtree'de Dryleaf Arts olarak adlandırılıyor ve adını Dryleaf Sect olarak bilinen ruhani arayışçılardan alıyor. Silah, hızlı yumruklar ve gösterişli kombolarla sonuçlanan tekmelerden oluşan bir hareket setine sahip bir dövüş sanatıdır.

İtici Kalkanlar

İtici Kalkanlar aynı anda hem saldırı hem de savunma yapmanızı sağlar. Adından da anlaşılacağı gibi, bu silahlarla itme saldırıları gerçekleştirebilirsiniz. Yine de, savaşta ne kadar etkili olacaklarını söylemek zor.

Canavar Pençeleri

Canavar Pençeleri, vahşi görünümlü bir saldırı zinciriyle birlikte gelen çift elli yakın dövüş silahlarıdır. Lekeli'nin düşmanlara doğru sıçraması ve art arda vuruşlar yapması sayesinde mükemmel bir hareket kabiliyeti sunar. Silahın çok fazla Zindelik hasarı vermesi pek olası değildir, bu nedenle karşı saldırılara karşı savunmasız kalırsınız, ancak bu gerçekleşmeden önce bir durum etkisi elde etme şansınız yüksektir.

Parfüm Şişeleri

Parfüm Şişeleri, Elden Ring'teki Parfümcü düşman türü tarafından kullanılan zehir ve iksirleri ifade eder. Bu silah türü tek elle kullanılabiliyor ve Tarnished bunları fırlatarak durum etkisi hasarı verebiliyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2024 02:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elden Ring: Shadow of the Erdtree'deki Yeni Silahlar
İlginizi Çekebilir