Eidos Montreal, Deus Ex Projesini İptal Etti

Tunay Şahin 30.01.2024 - 15:38
Eidos Montreal, Deus Ex projesinin iptali ederek 97 çalışanını işten çıkardı. Bu durum, Embracer Group'un yeniden yapılandırma planları ile bağlantılı.

Eidos Montreal tarafından yapılan açıklamada, Deus Ex projesinin iptali sonucu stüdyoda çalışan 97 kişinin işini kaybettiği doğrulandı. 2022 itibarıyla stüdyoda 481 kişinin çalıştığı belirtilirken, bu durumun stüdyonun yakın tarihli ekonomik zorluklar ve Embracer Group tarafından duyurulan yeniden yapılandırma süreci ile ilişkili olduğu ifade edildi.

Eidos Montreal, Deus Ex Projesinin İptaliyle 97 Kişiyi İşten Çıkardı

Stüdyonun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Eidos Montreal'deki ekiplerimiz, 17 yıl boyunca derin hikaye anlatımı ve yenilikçi oyunlarla sektördeki en sevilen markalar üzerinde çalıştı. Ürettiğimiz çok ödüllü deneyimlerle gurur duyuyoruz ve ekibimizin her bir üyesinin tam kapasiteyle çalıştığını biliyoruz," denildi.

Eidos Montreal, Deus Ex Projesinin İptaliyle 97 Kişiyi İşten Çıkardı

Açıklamada, "Stüdyomuz, küresel ekonomik durumdan, sektördeki zorluklardan ve Embracer'ın duyurduğu kapsamlı yeniden yapılanmadan etkilendi. Destek, yönetim ve geliştirme ekiplerinden 97 kişinin işten çıkarılmasına karar verildi," ifadelerine yer verildi.

Stüdyo, etkilenen personelin iş bulmalarına yardımcı olmak için her türlü çabayı gösterdiklerini ve ekibin refahının öncelikleri olduğunu belirtti. Ayrıca, oyuncuların keyif alabileceği oyunlar yaratma konusundaki taahhütlerinin devam ettiğini vurguladı.

Embracer, yeniden yapılandırma sürecinin Mart ayı sonuna kadar devam edeceğini ve bu sürecin öncelikle etkilenen çalışanlara odaklanarak yerel düzeyde yürütüleceğini açıkladı. Şirket, piyasayı düzenli olarak güncellemeye devam edeceğini ve bir sonraki üç aylık raporunun 15 Şubat'ta yayınlanmasının planlandığını belirtti.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 01:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.01.2024 12:29
Çok fazla işten çıkarma var şu son 3 yıldır. Üzücü. Deus Ex'i de severdim keşke üçüncü oyun da çıksaydı bu üçlemedeki. Yazık oldu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2024 23:46
deus ex'i (hele de ilk oyununu) çok seven biri olarak çok üzüldüm habere. son günlerde oyun ve teknoloji firmalarından çok fazla işten çıkarma haberi geliyor. umarım sektör şu anda olduğu durumdan daha da geriye gitmez. mikro ödeme dolu yarım yamalak oyunlardan bıktım usandım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2024 21:36
Üzücü umarım Deus Ex projesini rafa kaldırmazlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2024 20:00
aşırı underrated bir oyun serisi. human revolution'da mankind divided'i da kesinlikle öneririm.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Eidos Montreal, Deus Ex Projesini İptal Etti
İlginizi Çekebilir