1/2

Efsanelerle Bir Gezinti #9

Hakan Bozdemir 27.07.2013 - 00:52
Şampiyonların bilinmedik yönleri
Efsanelerle Bir Gezinti yazımızın 9. bölümüyle sizlerleyiz. Bu hafta, sizlere bir şampiyon açıklamak yerine, oyunda bulunan gizli pasiflerden bahsedeceğim. Bildiğiniz gibi her karakterin kendine ait bir pasifi var ancak bunların haricinde göremediğimiz, gizlenmiş pasiflerde mevcut.

Vi karakterinde pek çok gizli pasif bulunuyor. Sizlere, bunların birkaçından bahsedeceğim.

Efsanelerle Bir Gezinti #9
Vi ve Caitlyn aynı takımda bulunursa tıpkı ninja ve korsanlardaki gibi bir pasif ediniyorlar. Bu pasifin oyuna hiçbir etkisi yok sadece görüntü amaçlı. Diğer bir pasifi ise Caitlyn karşı takımda olduğunda açılır. Vi, Caitlyn'in yakınlarındayken dalga geçerse yani Ctrl+2 yaparsa "Sinirli, Ne sinir bozucu" şeklinde bir debuff çıkar. Bu debuff Caitlyn, Vi'ye hasar verene ya da Caitlyn ölene kadar devam eder.

Vi'nin haricinde Zac'te de garip bir gizli pasif bulunuyor. Zac, canının azlığına ve çokluğuna göre küçülür ya da büyür.

Leona'nın da kendisini olumsuz yönde etkileyen, gizli bir pasifi bulunuyor. Eğer rakibinde güneş gözlüğü bulunuyorsa, Leona'nın güneş ışığı yeteneği o rakibe hasar vermez. Ayrıca Leona ufuk kılıcı yeteneği ile gerçek Shaco'yu avlayabilir. Yani ufuk kılıcı saldırısını gerçek Shaco'ya tutturursa ve onun önünde kopya Shaco varsa içinden geçerek, gerçek Shaco'yu sabitler.

Maokai'de ise bir adet gizli pasif bulunuyor. Eğer Zyra'nın yakınlarında bir yerlerde ise +1 hareket hızı kazanıyor.