1/2

Efsanelerle Bir Gezinti #8

Ceyda Doğan 20.07.2013 - 12:45
O totem oraya konulmaz evladım!
Merhabalar, çılgın sihirdarlar. Bu hafta sizlere Ceyda "DP LilithVentrue" Doğan Karaş, rakibinizi çıldırtan totemler hakkında bilgi verecek.

Kırmızı ve yeşil olan minik şeyler var ya hani, işte onlardan bahsediyorum. 75 altına yeşil olan totemi, 125 altına kırmızı olan totemi alabiliyorsunuz. Gelelim bu totemlerin nereye, nasıl koyacağınıza ve en önemlisi rakibinizi çıldırtacak olan taktiğe.

Efsanelerle Bir Gezinti #8
Destek oyuncularımıza sesleniyorum. Oyunun hemen başında iki keşif totemi (yeşil) ve bir görüş totemi (kırmızı) ile başlarsanız, avantaj sizde demektir. Zira karşı takımın destek oyuncusu öyle bir noktaya totem dikecek ki, onun totemini ancak görüş totemi ile görebileceksiniz. Bu da size onun totemini yok etme olanağı sağlayacak. Sakın yukarıdaki görseli kendinize örnek almayın, yoksa olacaklardan ben sorumlu değilim.

Efsanelerle Bir Gezinti #8
İlk 10 dakika içerisinde ejderhanın kontrolü mutlaka sizde olmalı ve 10. dakikaya gelmeden ejderhayı kesmek, sizin yararınıza olur. Bu sayede farm ve eşya bakımından öne geçmiş olursunuz. Totemleri koyabileceğiniz uygun yerlerden bir örneği yukarıdaki görselde paylaşıyorum ancak bu sadece tek bir örnektir. Özellikle alt koridorun, karşı takımın ormancısına karşı çok dikkatli olması gerekir. Bu nedenle onun gelebileceği yolları da bilmek zorundadır.

Totem koyarken eğer çalılığı göstermek gibi bir niyetiniz varsa, olabildiğince uç noktaları kullanın. Bu sayede görüş alanı daha fazla genişler, şunu da unutmamak lazım; işlevsel ağacında, izci kabiliyetini de kullanırsanız, totemizinin görüş alanı %25 arttıracaktır ki bu çok iyi bir rakam.

Efsanelerle Bir Gezinti #8
Alt koridorun olmazsa olmaz totem koyması gereken noktalar, tıpkı yukarıdaki görseldeki gibi olmalıdır. Ayrıca unutmayın, destek oyuncular için saniyede bir altın kazandıran eşyalar çok önemlidir. Sarı rünleriniz her zaman zırh olsun, karşınıza yüzde %90 ihtimalle saldırı gücü taşıyıcısı gelecektir ve ondan ancak zırh ile korunabilirsiniz. Cevherlerinizin üçü de size altın kazandıranlardan oluşmalıdır. Böylece hem savunmanız olur, hem de altın kazanırsınız.

Rakibin totemlerini dikkatli izlemelisiniz. İşin en önemli püf noktası budur. Onun yeşil totem koyduğu noktaya, kırmızı totem koyarak işinizi kolaylaştırabilirniz. Onun totemini kırmızı ile görerek yok edebilir ve karşılığında 25 altın kazanabilirsiniz. Özellikle kilit noktalardaki, nehrin tam ortasında yer alan, küçük çalılıklara totem koyun. Bu sizi her zaman bir adım önde tutar.

Efsanelerle Bir Gezinti #8
Görselde gördüğünüz kırmızı çizgiler, rakibinizin saldırabileceği noktalar. Sarı renk ile işaretlenen bölgeler, totemlerinizi eksik etmemeniz gereken noktalar. Düşmanınızın geleceği yönlere, totemleri koyabilirsiniz.
Ayrıca totemlere teleport olunabildiğini de unutmayın. Tıpkı Teemo'nun mantarlarına teleport olunduğu gibi. Rakibinizi hiç ummadığınız bir zamanda kıstırabilirsiniz.

Bu haftalık benden bu kadar, ikinci sayfada editör arkadaşımız Hakan, sizlere başarılı bulduğu şampiyonlardan birini tanıtacak. Haftaya görüşmek üzere.