1/2

Efsanelerle Bir Gezinti #7

Ceyda Doğan 14.07.2013 - 11:52
Özel taktiklerin yanına, bir de şampiyon taktiği veriyoruz
Efsanelerle Bir Gezinti yazımızın 7.bölümüyle sizlerleyiz. Bu hafta size şampiyon tanıtımlarından çok genel taktiklerden bahsedeceğim. Sonrasında Hakan arkadaşımız, size Aatrox hakkında bazı özel bilgiler verecek.

League of Legends'ın bir takım oyunu olduğunu unutmamak gerek. Bu nedenden rakibinize karşı kendinizi savunurken, onlara doğru zamanda, doğru eşyalarla da saldırmak zorundasınız. Bu çok önemli bir detaydır. Birçok profesyonel oyuncunun, karşılarına çıkacak rakibi çok iyi izlediklerinin altını çizmek istiyorum. Dünyaca ünlü takımların bir çoğu, bu taktiği uyguluyor. Özellikle koridorlarda değişiklik yapmak ve şampiyon değişiklikleri, rakibinizi kandırmanın en kolay yoludur. Onlara hiç görmedikleri şeyleri gösterin.

Efsanelerle Bir Gezinti #7
Bu hafta daha çok rakibinizi nasıl izleyeceksiniz, bunun taktiklerini vereceğim. İşinize yarayacak daha bir yığın bilgi sizleri bekliyor. İlk olarak destek oyuncularımıza sesleniyorum, sakın pasif kalmayın. Sizin için önemli olan sadece; altın biriktirip, totem alıp, takım arkadaşlarınızı hayatta tutmak değil. Aynı zamanda rakibi de rahatsız etmelisiniz. Bu nedenden farkındaysanız, çoğu destek oyuncu altın veren eşyalara odaklanırlar. Yavaş yavaş paralarını biriktirirler ve sürekli karşı takımın oyuncularını rahatsız ederler. Olması gereken de budur. Eğer takım savaşlarında aksiyona girmek isterseniz, olabildiğince dayanıklı şampiyonları seçmelisiniz. Alistair, Leona, Blitzcrank, Taric gibi şampiyonlar, oldukça işlevseldir.

Benden size başka bir tavsiye; profesyonel oyuncuların taktiklerini izlemelisiniz. Özellikle kendinize bir idol bulduğunuzda, işler istediğinizden daha kolay gelişiyor. Size, kendi taktiğinizi belirlemeyin demiyorum. Özellikle daha önce oynamadığınız veya bilmediğiniz bir şampiyonu, asla ama asla normal bir oyunda denemeyin. Bu hem size, hem takım arkadaşlarınıza haksızlıktır. Oynacağınız şampiyonu denemeden, direkt oyuna dalmak, evet çoğu zaman can sıkar. Hem oyunu zamanmak varken, neden kaybedesiniz ki?

Efsanelerle Bir Gezinti #7
Tavsiyelere devam edecek olursam, totemler en önemli eşyalardır. Özellikle karşı takımın ormanına hakim olmak, çok önemlidir. Onların kırmızı ve mavi bufflarını kontrol edebildiğiniz ve karşı orman oyuncusunun hangi dakikalarda, nerelerde gezdiğini görürseniz, avantaj sizde demektir. Görüp de aksiyona girmemek olmaz. Takımı toplayın, çullanın karşı takımın ormancısına, kaçamasın kerata. Bu onlar için oldukça moral bozucu bir durum olacaktır. Ancak bu tarz taktikleri denerken, kaçıncı dakika, kaç tane minyon kesmişsiniz, bunu kontrol ederek hareket edin. Yoksa zaman kaybı, oyunu rakibin lehine çevirir.

Ayrıca totemleri olabildiğince taktiksel noktalara koymanız gerekir. Karşı takımın da aynı noktaya koyduğunu gördüğünüzde hemen pembe totemi alıp, onun totemini keserek 25 altın kazanabilirsiniz. Olabildiğince destek oyuncuya bu zevki tattırın.

Daha fazlasına haftaya devam edeceğim. Bu hafta Hakan arkadaşımız size Aatrox hakkında cici bilgiler verecek.