1/2

Efsanelerle Bir Gezinti #5

Barlas Ömür 22.06.2013 - 13:33
Ahri, Dokuz Kuyruklu Tilki!
Hoşgeldiniz Sihirdarlar! Ben Barlas “Xenisse” Ömür ve Efsanelerle Bir Gezinti’nin bu haftaki bölümünde bir Şampiyonu inceleyeceğiz.

Bu hafta inceleyeceğimiz şampiyonumuz Ahri, Dokuz Kuyruklu Tilki! Ahri, temel istatistikleri ve yeteneklerinin aldığı skaladan ötürü Yetenek Gücü eşyalarıyla oynanan bir Orta Koridor büyücü Şampiyonudur.Bakıldığı zaman Ahri’nin çok mobil ve ani hasarı kuvvetli bir şampiyon olmasının getirdiği suikastçi olarak oynanabilme özelliği mevcuttur.
Özellikleri sırasıyla:

Pasif: Öz Hırsızı
Bir büyü rakibe isabet ettiğinde bir öz hırsızı yükü verir. 9 Yüke ulaştığında bir sonraki büyü %35 can emme özelliği kazanır. Bu pasifin Ahri’nin koridorda daha uzun süre kalmasını sağladığı aşikardır ve bazen takım savaşlarında veya baskınlarda, hatta ve hatta ormandaki canavarları keserken bu pasif hayat kurtarmaktadır. Profesyonel oyuncuların takasa girmeden önce bu pasifi biriktirdiklerini görebiliriz.

Q: Aldatan Küre
Ahri küresini ileri fırlatıp geri çeker; küre giderken büyü hasarı, dönerken gerçek hasar verir. Yetenek gücü kastıkça ve bu yeteneğe puan verdikçe kürenin dönerken vurduğu gerçek hasar arttığı içindir ki bu yeteneğin en başta maksimumlanması tavsiyemdir. Ayrıca kürenin gidip gelmesi koridorda belirli bir alanı Ahri’nin kontrolü altına alması demek olduğundan profesyonel oyuncuların rakiplerini bu alan ile koridorda sıkıştırarak minyon skoru almalarını engellediklerini görebiliriz.

W:Tilki Ateşi
Ahri etrafına üç adet tilki ateşi çıkarır ve çıkmasından kısa bir süre sonra bu tilki ateşleri, şampiyonlar öncelikli olmak üzere, en yakındaki hedeflere giderek büyü hasarı verirler. Tilki ateşi rakibinizin size çok yaklaşması sonrasında canını yakabileceğiniz yegane yeteneğinizdir. Q’yu maksimumladıktan sonra bu yeteneğin maksimumlanması tavsiyemdir.

Efsanelerle Bir Gezinti #5
E:Ayartan Öpücük
Ahri seçtiği bir doğrultuda büyük bir kalp yollar ve kalbin temas ettiği ilk düşman(minyon, canavar veya şampiyon) Ahri’ye doğru zarar vermeksizin yavaşça ilerlemeye başlar. Ahri’ye ilerleyen düşmanlar ilerledikleri sürece hareketsiz kalacaktır ve bu da Ahri’nin bütün kombosunu gerçekleştirerek rakibe en yüksek hasarı verebileceği andır. Ayartan Öpücüğün şampiyona temas etmesinden sonra atılacak bir Q yeteneği ciddi anlamda hasar verecektir ki bunların arasına bir de W yeteneği sıkıştırılırsa tadından yenmez sonuçlar ortaya çıkar.

R, Ultimate: Ruh Saldırısı
Ahri ileriye doğru atılarak yakınındaki düşmanlara(şampiyon öncelikli) üç adet öz ışını atar. Bu öz ışını tilki ateşi gibi çalışır ve öz ışını atarken aynı zamanda tilki ateşi de atılabilir ve böylece hasar artar. Ahri ultisini ilk bastıktan sonra toplamda üç defa kullanabilir ve üçüncü kullanımdan sonra bekleme süresi başlar. Ahrinin ultisi Ahri’yi çok mobil kılan bir özelliktir. Kaçmak, yakalamak veya sıyrılmak için kullanılan bu yetenek, takım savaşlarında Ahri’nin saldırı gücü taşıyıcısını yakalaması veya kendini unutturması için kullanılabilir. Ahri için seçtiğim Sihirdar büyüleri, Sıçra ve Tutuşturdur.