1/2

Efsanelerle Bir Gezinti #12

Ceyda Doğan 16.08.2013 - 23:58
Caitlyn, Vayne, Draven, Corki, Twitch, Graves ve Ezreal'in desteği bitmez
Merhabalar sihirdarlar. Ben Ceyda "DP LilithVentrue" Doğan Karaş. Bu hafta size alt koridor hakkında birkaç detay vereceğim. Birçoğunuzun takip ettiği ve genelde şampiyonların birbirleriyle olan ilişkilerinden haberdarsınızdır ancak bahsettiğim ilişkiler, akrabalık veya aşk ilişkileri değil. Bu sefer alt koridorda kabus yaratabilecek, çiftleri konu alacağız.

Efsanelerle Bir Gezinti #12
Saldırı gücü taşıyıcısı rolünde kendisine yer edinen sihirdarlar; kendinizi nasıl güvende hissedersiniz ya da destek şampiyonu ne olursa, daha başarılı bir oyun çıkartırsınız? Birçok saldırı gücü taşıyıcısı, dayanıklı şampiyonlardan yana oyunu kullanır. Kimisi ise iyileştirme yeteneğine sahip, şampiyonları tercih eder. Kendi adıma bir şampiyon ne kadar dayanıklıysa, o kadar saldırgan oynarım. Rakibi sürekli rahatsız etmek ve yanınızda zırh ve can olarak, üst seviyeli bir şampiyonun olması, oyunu daha zevkli hale getiriyor ancak bu demek değil ki, sadece dayanıklı şampiyon önemli. Gelin görün ki, kimi zaman iyileştirme yetenekleri hayat kurtarıyor.

Gelelim, destek ve saldırı gücü taşıyıcılarının en sevdiği şampiyonlara. Yazacaklarımı genel olarak sınırlandırmanız ve sadece bu taktikleri uygulamanız yanlıştır. Hatta bana göre, en iyi taktik; kendi belirlediğiniz yoldur. Her ne kadar Caitlyn ile Leona'nın oldukça başarılı bir çift olduğunu düşünsek bile, Caitlyn ile Lulu da son derece başarılı bir çifttir ve alt koridoru cehenneme çevirebilir.

Efsanelerle Bir Gezinti #12
Gelelim birbirine en çok yakışan şampiyonlardan, kısaca bahsetmeye. Kimi zaman bahsedeceğim taktikler işe yaramayabilir çünkü kimi zaman rakibi ilginç bir taktikle karşılamak gerekir.

Caitlyn ve Leona'dan bahsetmiştim. Birbirine en çok yakışan şampiyonlar olabilirler ancak onlardan çok daha başarılı şampiyonlar var. Unutmayın, şampiyonların yeteneklerini o kadar iyi bir zamanda kullanmasınız ki, rakibi şaşırtmalısınız. Mesela, Leona'nın Şafak Kalkanı ve Ufuk Kılıcı ikilisi bir araya geldiğinde, Caitlyn elindeki her şeyi kullanabilir ancak unutmayın yeterli zırh gücünüz olmadan, karşı tarafın saldırı gücü taşıyısını karşılamak zor olacaktır. Konumuzu daha fazla uzatmadan birbirini karşılayan şampiyonlara devam edelim.