E3'te skandal! Fuara katılan 2.000 kişinin bilgileri sızdırıldı!

Ersin Kılıç 5.08.2019 - 11:26
Kişisel bilgi sızıntısı oyun fuarına da sıçradı

Zaman zaman farklı kuruluşların kullanıcı ya da müşteri bilgilerini sızdırdığına şahit oluyoruz. işte bu duruma son örnek oyun dünyasının en büyük fuarı olan E3 fuarından geldi. Yapılan açıklamaya göre E3 fuarına katılan 2.000'den fazla kişinin bilgileri sızdırılmış durumda.

E3 fuarına katılan 2.000 kişinin bilgileri sızdırıldı!

Yıllardır devam eden E3 fuarının organizasyonunu The Entertainment Software Association isimli kuruluş yapıyor. Fuara katılan basın mensuplaru ya da içerik üreticileri katılım başvurusu sırasında bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Fuar davetiyesi alabilmek için içerik linkleri dışında ev adresleri, kişisel bilgileri ve daha da önemlisi kimlik yerine geçecek bir belge ve pasaport bilgilerini de bu kuruma ibraz etmeleri gerekiyor. 

İşte organizasyon şirketinin resmi sitesinde Youtuber Sophia Narwitz keşfedilen bir link ile fuara katılan 2.000'den fazla kişinin bilgileri sızdırılmış durumda. Sophia Narwitz kişisel kanalına hazırladığı videoyu yayına almadan önce ESA yetkililerini aradığını ve 30 dakika kendileri ile bu durumun sakıncaları konusunda konuştuğunu da belirtmiş. Bu keşfedilme sonrası bu linkler tabi ki kaldırılmış fakat sızdırılan bilgilerin çeşitli site ve forumlarda hala dolaşmaya devam ettiği belirtiliyor. Bu aşamadan sonra ESA'ya bir dava süreci olacak mı yoksa firma bu konuda nasıl adımlar atacak hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 04:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
E3'te skandal! Fuara katılan 2.000 kişinin bilgileri sızdırıldı!
İlginizi Çekebilir