E3 2020 fuarı Koronavirüs Salgını sebebiyle iptal ediliyor

Ersin Kılıç 11.03.2020 - 10:45
Oyun dünyasının en büyük ve eski fuarlarından biri olan E3 2020, Koronavirüs Salgını nedeniyle iptal edilmek üzere. Resmi açıklama bugün geliyor

Koronavirüs Salgını, oyun dünyasının en eski ve büyük fuarlarından biri olan E3 fuarını da vurdu. Firmalar ve sektörde yer alan önemli isimlerin açıklamalarına göre E3 2020, bugün yapılacak resmi bir açıklamanın ardından iptal edilen fuarlar arasına katılacak.

Güncelleme: ESA yaptığı açıklama ile E3 2020 iptalini duyurdu.

E3 2020 fuarı Koronavirüs Salgını sebebiyle iptal ediliyor

Çin'in Wuhan kentinden çıkan Koronavirüs Salgını bildiğiniz gibi hızlı bir şekilde tüm dünyaya yayıldı. Hatta dün gece sağlık bakanımız yaptığı açıklama ile ülkemizde de bir vakanın tespit edildiğini açıklamıştı. Tabi salgın bu kadar büyük olunca birçok etkinlikten erteleme ve iptal kararlarının alındığını gördük. Fuarı düzenleyen ESA ise E3 2020 için direnen firmalar arasında yer alıyordu.

E3 2020 fuarının henüz iptal edilmediğinin açıklanmasının ardından California Valiliği ise bir karar almış, kendi uygun gördükleri halde tüm etkinliklerin iptal edileceğini duyurmuştu. o günden itibaren muallakta olan E3 2020 fuarı bugün gelen haberler ile iptalin eşiğine ulaştı. Sony, Microsoft ve Devolver Digital gibi firmalar fuara katılım olmayacağını açıklamışlardı. Hatta Devolver Digital sosyal medya hesaplarında "E3 uçuşlarınızı ve otel rezervasyonlarınızı iptal edin millet" ifadelerine yer verildi. Tabi bunun dışında sektörün önde gelen isimleri de fuarın iptal aşamasında olduğunu duyurdu. Yani iptal haberi için sadece resmi açıklamanın kaldığını söyleyebiliriz.

Koronavirüs Salgını hakkında hala bir çözüm bulunamamış olması ve fuara kalan süre göz önüne alındığında iptal haberinin geleceğini söyleyebiliriz. Diğer türlü fuar zamanı ya da yakın tarihlerde yapılacak iptallerde katılımcıların büyük karışıklık yaşadığı da bir gerçek. Bu da iptal kararının önemli bir etkeni olabilir. tabi bu haberler sonrası konferanslar ile ilgili bir açıklama ise gelmedi. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 04:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2020 19:23
Sony'in olmadığı e3'ü ne yapayım. İptal olsada olmasada farketmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
E3 2020 fuarı Koronavirüs Salgını sebebiyle iptal ediliyor
İlginizi Çekebilir