ArtılarCyberpunk teması, Co-op desteği, en başlarda ilgi çekici geliyor
EksilerZayıf ve sıradan senaryo, kötü yapay zeka, bazı teknik aksaklıklar yaşanabiliyor, arabirim ve menüler karışık ve kullanışsız yapılmış
Sibernetik gelişim, Nano teknoloji, kaosun hüküm sürdüğü bir dünya, şirketlerin ülke yönetimindeki karanlık politikası ve dahası… Olası gelecek senaryolarından biri olarak sunulur, acaba böyle bir ortamda yaşasaydık ne olabilirdi? Bunun cevabını gerçek örneğini yaşamadan bilme imkanımız pek yok, yine de sanal dünyanın sınırları bu duvarlara kadar dayanıyor. Yaklaşık 11 sene önce piyasaya sunulan Deus Ex, Cyberpunk atmosferiyle beni benden almıştı, ikincisini ilki kadar beğenemedim, ancak Deus Ex: Human Revolution’dan umutluyum. Çıkmasına da az bir süre kaldı, 26 Ağustos’ta ilk Deus Ex’in 25 sene öncesine gideceğiz ve Adam Jensen’in macerasına ortak kalacağız. Bunun öncesinde Cyberpunk atmosferini solumak isteyenlere bir fırsat var: E.Y.E.: Divine Cybermancy!
Fransız Cyberpunk!
Bağımsız bir yapım olarak karşımıza çıkan (Artık Eye diyerek kısa geçiyorum) Eye, en başlarda ilginç duran ama sıkıcı ve bilindik bir konuya sahip. Oyun A.V.A isimli masa üstü bir RPG oyununu temel alıyor. Masaüstü oyununu ve Eye’ı, Streum On Studio yapmış. FPS kamera açısına sahip oyuna ilk girdiğimizde karakterimizi oluşturmakla işe başlıyoruz. Bunun için Binah, Yesod, Netzah, Tiphereth, Gueburah, Kether ve diğer birkaç gen çeşidinden üçünü seçmemiz gerekiyor. Hepsinin kendine göre artıları ve eksileri var. Zaten bunlar açıklamalarıyla birlikte yazarken, sağ tarafta karakterimizin statlarının nasıl olacağını gösteren menüden de görebilirsiniz. Bunları geçtikten sonra kendimizi rüya bölümünde buluyoruz. Buradan kapıya doğru yürüyüp içeri girdiğimizde oyun da başlıyor. Fakat hemen belirtmem lazım, T tuşuna basarak eğitim listesini açıyoruz. Yapımcılar her özellik için oturup, tek tek video ile detayları göstermişler.
Eye’ı Cyberpunk temalı düz bir aksiyon FPS sanmayın, RPG öğelerine de sahip. Belki RPG kısmı çok derin değil, ancak en iyi sibernetik, telepatik savaşçıyı yapabilmemize imkan sunuyor. CyberTech başlığı altında 14 farklı Cyber Implant yer alıyor (Wired Reflex, Cyber Arms vs...). Hepsinin belli bir ekstrası var. Bunları almak ve geliştirmek için belli bir para lazım. Kazandığımız paranın bir kısmını buraya harcayabiliriz. Research altında araştırma yapıp, geliştirebildiğimiz kısımlar bulunuyor. Mesela Medkit araştırması yapabiliriz, bunların da karşılığı yine paradan geçiyor. Artı olarak araştırmanın ne kadar sürede tamamlanacağını da ayarlayabiliyoruz. Uzun süreler daha az para isterken, kısa süre malum olarak pahalıya mal oluyor.