E-Game Show Panel Programı ve Sinema Gösterimi duyuruldu

Furkan Sakoğlu 20.05.2015 - 14:03
Oyun geliştiricileri, akademisyenler ve aileler Ankara’da buluşuyor.
20- 24 Mayıs tarihleri arasında Ankara Congresium'da düzenlenecek olan E-Game Show Oyun Yazımları ve Donanımları Fuarı yarın başlıyor! "Yaşamın sırrı oyunlarda gizli" sloganıyla, oyunlarla ilgilenen her yaş kesiminden katılımcıları ve sektörde yer alan en güçlü firmaları bir araya getirmeyi hedefleyen organizasyon, fuar programını geçtiğimiz günlerde takipçilerle paylaştı.

E-Game Show Panel Programı ve Sinema Gösterimi duyuruldu
 
Fuar kapsamında 23 Mayıs Cumartesi günü oyun sektörüne yönelik panel oturumları ve film gösterimi de yer alacak. Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği tarafından organize edilen programın ilk panelinde oyunlar konusunda uzman akademisyenlerimiz oyunların çocuklar ve aileler üzerindeki etkileri ve bununla ilgili düzenlemeleri tartışacaklar. İkinci panelde ise akademisyenlerimiz oyun eğitimine yönelik akademik programlarını tanıtacaklar.
 
Panel programını, yönetmenliğini Anna Brady ve Lester Francois’in yaptığı Gameloading: Rise of the Indies filminin gösterimi takip edecek. Bağımsız oyun geliştiricilerin dünyasında bizleri küçük bir yolculuğa çıkaran belgesel film, bağımsız oyun geliştirme hareketinin oyun kültürünü nasıl kökten değiştirdiğini konu alıyor.
 
23 Mayıs günü gerçekleşecek olan etkinlik programı, hem çocuklarının oyun alışkanlıkları konusunda soruları olan ebeveynleri hem de oyun geliştirmeyle ilgili kariyer yapmayı amaçlayan gençleri hedefleyecek şekilde hazırlandı.

E-Game Show Panel Programı ve Sinema Gösterimi duyuruldu
 
20- 24 Mayıs tarihleri arasında Ankara Congresium'da buluşmak üzere!
 
23 Mayıs 2015 Etkinlik Programı
 

    11:00 – 12:30 Panel: "Oyunlar, Çocuklar ve Yasaklar"

 
Ülkemizde ve dünyada oyun yasakları, çocukların oyun oynama alışkanlıkları ve velilerin oyunlara karşı tutumları
 
– Prof. Dr. Mutlu Binark (Hacettepe Üniversitesi)
– Yrd. Doç. Göknur Kaplan Akıllı (ODTÜ)
– Pelin Koç (Hacettepe Üniversitesi)
 

    13:30 – 15:00 Panel: "Türkiye'de oyun eğitim programları"

 
Üniversitelerimizdeki oyun geliştirmeyle ilgili lisans ve yüksek lisans programlarının tanıtımı
 
– Dr. Elif Sürer (ODTÜ)
– Doç. Dr. Ersin Elbaşı (İpek Üniversitesi)
– Prof. Dr. Haşmet Gürçay (Hacettepe Üniversitesi)
– Yrd. Doç. Dr. Gazihan Alankuş (İzmir Ekonomi Üniversitesi)
– Doç. Dr. Günseli Bayraktutan (Başkent Üniversitesi)
 

    15:00 – 16:30 Film Gösterimi: GameLoading: Rise of the Indies (Avustralya, 2015)

-Basın Bülteni
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 15:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
raptorcengiz
raptorcengiz 20.05.2015 17:38
Arkadaşlar bugün fuar alanına gittim, sizinle izlenimlerimi paylaşıyım. Girişte 3 TL ücret ödüyorsunuz. Standların çoğu bomboş ve alakasız. Oyun fuarına dair içerik çok kısıtlı. Banvit bile (ne alakaysa) içeride stand açmış. Mount and Blade standı sadece ben buradayım ve oyuncular için geldim diyordu. Birde Asus'un standında counter oynayanlar vardı:) Onun dışında 3-4 kişide cosplay yapmış etrafta geziniyordu o kadar. Ne fuara özel içerik vardı, ne de oraya gelenler için oyun satış etkinlikleri. Küçük çocukları getirmiş bale yaptırıyorlardı içeride, benim gittiğim saatlerde. Tamam bu küçükler güzel bir şey, onların böyle etkinlikler içerisinde olmasını bende destekliyorum ama oyun fuarında ne alaka? Kısacası tamamiyle hayal kırıklığına uğradım ve oraya giderken harcadığım benzine de acıdım. Gitmek isteyen arkadaşlar çok birşey beklemeden giderse benim gibi hayal kırıklığına uğramamış olurlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
E-Game Show Panel Programı ve Sinema Gösterimi duyuruldu
İlginizi Çekebilir