Dusk of Dragons

Hakan Hervenik 26.10.2017 - 17:04
Dusk of Dragon, tamamen Türkçe olarak çıktı.

İnternet tabanlı MMO oyunlar özellikle son zamanlarda daha da gelişmiş bir vaziyette karşımıza çıkıyor. Oynaması eğlenceli olan bu oyunları iş yerinde bile oynayabilirsiniz. Tabi ki patronunuza yakalanmadan. İnternet tabanlı MMO oyunlar arasına bir de tamamen Türkçe olarak gelen Dusk of Dragons katılıyor. Ejder Yolu oyununun geliştiricisi olan Salagame tarafından geliştirilen oyun, çeşitli ülkelerde halihazırda yayınlanıyordu. Ancak, içerisinde bulunduğumuz Ekim ayında ülkemizde beta sunucusunu açan oyun, kısa bir süre sonra resmi olarak açılışını yaptı.

Dusk of Dragons inceleme

Oyuna ilk girişimizde sınıfımızı seçip maceramıza başlıyoruz. Öncelikle söylemem gerekir ki, oyunun menüleri ve genel olarak tasarımı gayet net ve anlaşılır olmuş. İçeriğin tamamen Türkçe olması da yeni başlayan bir oyuncu için büyük bir avantaj. İstediğiniz her yeteneği ve ekipmanı inceleyebilirsiniz. Oyunda diğer internet tabanlı MMO oyunlardan farklı olarak daha sıcak bir renk paleti mevcut. Bu da grafikleri daha işlevsel hale getiriyor.

Dusk of Dragons

Dusk of Dragons, oyuna girdiğiniz andan itibaren size yardımcı olmakta. "Neyi nerede bulacaksınız?" veya " Bu görevi nasıl yapacağım?" gibi sorularınızı otomatik yönlendirme ile rahatça bulabilirsiniz.  Bize daha oyunun başlarında, yani 8. levelda verilen binek sayesinde de harita içerisinde rahatça hareket edebiliyoruz.  31. leveldan sonra ise binek sistemi açılıyor ve sahip olduğumuz binek daha da güçlü bir hal alıyor. Oyunun dövüş sistemi ise gayet basit ve eğlenceli. Dört kişilik takımınız ile birlikte düşmanlarınızı yerle bir edebilirsiniz. Tek kişiye ya da alana yapılan saldırılar ile birlikte eğlenceli bir mekanik oluşmuş. Karakter detayına girmeden önce belirtmem gerekir ki Dusk of Dragons, oyunculara karşı gerçekten çok cömert. Oyunu uzun bir süre oynamama rağmen sürekli hediyeler ile karakterimi güçlü tutmayı başardım.

Ana karakterimizin yanında üç tane de yardımcı karakter bulunuyor. Bu karakterleri yaptığımız görevler ile geliştirip güçlendiriyoruz. Çünkü savaş sırasında yardımcılarınız gerçekten önemli bir faktör. Bir tanesi bile ölürse savaş sonunda aldığınız başarı üçten ikiye düşmekte. Daha fazla ödül kazanmak için zindanlarda ve diğer etkinliklerde üç yıldız almak gerçekten önemli. Oyunun içerisinde birden çok etkinlik bulunuyor. Bu etkinlilerde diğer oyuncularla etkileşime geçip keyifli vakit geçirebilirsiniz. Günlük Boss dediğimiz içerik, 39. leveldan sonra oyuncuya açılıyor. Burada her akşam çıkan bosslar ile mücadele edip ödüller kazanabilirsiniz. Seviyeniz ne kadar yükselirse bosslar da sizin seviyenize göre yükselmekte. Oyuncular burada isterse kendileri, isterse kendilerinden güçlü oyuncuları yardıma çağırıp bossla savaşabilirler.

Dusk of Dragons

Bol bol etkinlik ve ödül, Dusk of Dragons'da

Dusk of Dragons'da bulunan birlik sistemi de gayet aktif. Canavar dövüşü isimli etkinlikte 50. leveldan sonra birlik ile birlikte birlik canavarı kesilir ve sonrasında iki kişilik takımlar ile savaşa girilir. Burada bolca ödül kazanabilirsiniz. "Ben tek başıma oynamak istiyorum" diyorsanız da yine bir çok etkinlik Dusk of Dragons içerisinde mevcut. Tek kişilik zindanlara girebilir ve burada üç grup düşman ile dövüşebilirsiniz. İlk iki grup normal seviyedeyken son grupta zindanın ana bossu ile dövüşüyoruz. Zindanlardan kazandığımız materyaller ile karakterimizi geliştirdiğimiz için zindanları oyunda yapılması gereken temel ögelerden biri diyebiliriz.

Oyun içerisinde bulunan bir de VIP sistemi mevcut. Oyuncular belirli bir ücret karşılığında bonuslar kazanıyor. Tabi oyuncular ödedikleri paranın karşılığını, verilen içerikler ve ödüllerle alıyor. VIP oyuncu değilseniz bile oyunda harcadığınız zamanın ve emeğin karşılığını alıyorsunuz.

Sonuç olarak Dusk of Dragons, eğlenceli etkinlikleri ve geçirdiğiniz güzel vakit ile tarayıcınızda oynayabileceğiniz en iyi oyunlardan biri.

Dusk of Dragons
İlginizi Çekebilir