Geçtiğimiz dönemlerde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) oyun bağımlığının bir hastalık olduğunu iddia etmişti. Bu iddia sonucunda oyun oynayan herkes örgüte tepkisini göstermişti. Bilimsel olarak bu bağımlılığı kanıtlamaya çalışan yetkililer, bu kez ani bir kararla oyun bağımlığını hastalık olarak gördüklerini açıkladılar. Diğer bir yandan uzmanlar, oyun oynamak ve oyun bağımlılığı arasında ciddi bir farkın olduğunu belirtiliyor. Eğer oyun oynamak, sizin hayatınıza doğrudan etki ediyorsa veya sosyal hayatınızın önüne geçiyorsa yetkililere göre bir bağımlısınız. Fakat bu oyun oynamak sizin için bir hobiyse ve okula gitmek, işe gitmek vb. eylemleri engellemiyorsa sıkıntınız yok.
72. Dünya Sağlık Meclisi’nde oylamaya sunulan tasarı, muhalefet üyelerine rağmen, devletler tarafından kabul edildi. 21. YY'ın hastalığı olarak gösterilen oyun bağımlılığı, örgüte göre kontrol edilmediği taktirde çok ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Beslenme sorunları gibi rahatsızlıklara bile yol açabilen oyun bağımlılığının tedavisi ise tamamen psikolojik.
Son olarak Fortnite ile tekrar gündeme gelen oyun bağımlılığı hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Dünya Sağlık Örgütü'nün kararı yerinde mi?
Fakat dizi izlemek, futbol seyircisi olmak gibi olgularinda kişinin durumuna göre bağımlılık yaratabileceğini düşünüyorum.