Dungeon Siege 3

Merlinin Kazanı 2.09.2010 - 11:40
Karanlık zindanlarda, bir kez daha...
Dungeon Siege RPG-Hack'N Slash fanatiği oyuncular tarafından gayet iyi bilinen bir isim. Hatta Diablo, Neverwinter Nights serileri gibi yolunu gözleyen kitlelere sahip bir oyun. Serinin önceki oyunları takım oyununa getirdiği yeniliklerle RPG'ler arasında iyi bir yer edinmişti. 2005'de çıkan Dungeon Siege 2'den sonra yapımcı firmadan uzun bir süre ses soluk çıkmadı ve geçtiğimiz aylarda yeni oyun Dungeon Siege 3 duyuruldu. Yeni oyun ise bu sefer Gas Powered Games tarafından yapılmıyor. Dungeon Siege 3 Obsidian Entertainment tarafından geliştiriliyor fakat hemen hayal kırıklığına uğramanıza gerek yok çünkü yapımın başında yine önceki oyunların yaratıcısı Chris Taylor bulunacak. Yayıncı firmanın yerini ise RPG severlerin Final Fantasy, Kingdom Hearts gibi oyunlardan tanıdığı Square Enix almış durumda. Henüz oyunla ilgili sinematik trailerler ve bir kaç resim dışında pek bir materyal bulunmasa da elime geçen tüm bilgileri bir araya getirdim.

Öncelikli müjde konsol sahibi oyunculara. Çünkü Dungeon Siege daha önce PC tabanlı bir oyundu ve bu 3. oyun ile değişmekte. Kısacası multi platforma geçen oyunumuz PC'nin yanında PS3 ve XBOX 360 için de çıkacak. Multiplayer konusunda ise önceki oyunda da var olan Co-Op seçeneği geliştirilerek oyuncuların beğenisine sunulacak. Bu şekilde oyuncular iş birliği yaparak hem bossları daha kolay öldürüp hem de oyunda daha çabuk ilerleyecektir. Ek olarak ölen arkadaşınızı yeniden canlandırma şansınız olacak, split screen modu ise multiplayer seçenekleri arasında bulunmuyor.

Dungeon Siege 3
En önemli nokta ise Obsidian Entertainment yeni geliştirdiği Onyx adlı grafik motorunu ilk defa bu oyunda kullanacak. Sonuçlar teknik açıdan da gayet etkileyici. Dinamik ışık efektleri, rag-doll fizikleri ve verilen kare sayısı ile grafiksel olarak beklentilerin yüksek olduğu bir oyun olacak Dungeon Siege 3. İlk görüntüler her ne kadar yanıltıcı olabilse de oyun gayet güzel gözüküyor zaten ki oynanabilirlik açısından olmasa da grafiksel olarak Diablo 3'ü şimdiden geride bırakabileceğini söyleyebilirim. Her ne kadar benim için grafikler daima oynanabilirliğin gerisinde kalmış olsa da... Oynanabilirlikte ise Dungeon Siege 3 yine sıkı bir takım deneyimi sunacağa benziyor. Bunun yanında ilginç diyaloglar ve tek düze ilerlemeyen bir senaryo bekliyor bizi. Oyunda kararlar ve diyalogların kontrolünün bizde olacağı söyleniyor. Diğer karakterlerle ilişkilerimiz de bu diyalog ve davranışlarımıza göre şekillenecek. Sonuç olarak aldığımız kararlara göre oyunun hikayesi farklı şekillerde bitecek. Evet söylenen bu ama umarım uygulamada da başarılı olunur. Çünkü daha önce bir çok RPG'nin bunları vaad etmesine rağmen gerçekleştirmediğini gördük. Yine de ben Dungeon Siege 3'ün bunu başaracağına inanıyorum.

Oyunun kamera açıları ise geleneksel olarak ana karakteri arkasından takip eder şekilde, alışık olduğumuz Diablo kamerası diyelim buna da. Tabi değiştirme imkanımız da var. Ayrıca oyunda kullanılacak olan kuş bakışı kamera sayesinde de işler oldukça kolaylaşacak. Bu harita sayesinde dağların doruklarını, vadiler içindeki köyleri vs. görebilme imkanımız olacak ve avantaj elde edebileceğiz. Oyun isminden de anlaşılacağı gibi zindan temalı olacak ve senaryo derinliğinin yanında gayet güzel "combat" ve "loot" sistemi de sunacağa benziyor. Oyunda farklı seviyelere göre açılacak farklı özel ataklar da bulunuyor; "Fall From Heaven" gibi. Kısacası şimdiden merak uyandırıyor skiller de.

Hepsini bir kenara koyarsak, Dungeon Siege 3 sırf ilk oyunların hatrına bile alıp oynanacak bir yapım olacaktır. Ama buna fırsat vermeyeceğini düşünüyorum zaten, çünkü hoş grafikleri, takım oyunu ve lineer olmayan senaryosuyla mutlaka kalbur üstü bir oyun olacağına inanıyorum. Yapımcı firma ise bence elini çabuk tutmalı çünkü oyunla ilgili net bilgiler yok elimizde, çıkış tarihi tam olarak belli olmasa da 2011 gösteriliyor. Diablo 3'den önce çıkması tabi ki yararına olacaktır.

Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 04:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dungeon Siege 3
İlginizi Çekebilir