Dune: Prophecy Fragmanı Yayınlandı

Tunay Şahin 18.07.2024 - 18:17
HBO, yeni dizisi Dune Prophecy fragmanı yayınladı. Bene Gesserit'in ilk günlerini anlatan dizi, sonbaharda gösterime girecek.

Warner Bros'un Dune serisinin yolculuğu yepyeni bir mecraya taşınıyor. HBO'nun Dune: Prophecy fragmanı, olayların öncesine daha derin bir bakış atmamızı sağlıyor. Bu sonbaharda gösterime girecek olan yeni canlı aksiyon spinoff dizisi Prophecy'nin son fragmanı yayınlandı. Prophecy, serinin önemli olaylarını etkileyen gizli meclis Bene Gesserit'in ilk günlerini takip eden, kadınların ön planda olduğu bir prequel hikayesi olacak.

Yeni Dune: Prophecy Fragmanı Yayınlandı

Dune: Prophecy, daha önce Dune: The Sisterhood olarak biliniyordu ve 2019'da yapım aşamasında olduğu ilk duyurulduğundan bu yana bir dizi yaratıcı değişikliğe uğradı. 2023'te çıkan haberlerde dizinin yıldızı Shirley Henderson'ın yanı sıra ilk iki bölümün yönetmeni Johan Renck'i de kaybettiği belirtilmişti. Bu çıkışlar, Kasım ayı sonlarında prodüksiyona başlamadan hemen önce diziden ayrılan showrunner Diane Ademu-John'un ayrılmasının ardından gerçekleşti ve bildirildiğine göre büyük yeniden yazımlara yol açtı. Son olarak, hem Dune: Prophecy hem de The Batman spinoff dizisi The Penguin'in sadece Max'te izlenebilir olmak yerine HBO'da yayınlanacağı açıklandı.

Dune: Prophecy'nin Konusu

Dune: Kehanet, daha önce Bene Gesserit olarak bilinen gizemli bir kadın tarikatının gözünden anlatılıyor olarak tanımlanmıştı. Beden ve zihin üzerindeki ustalıkları sayesinde olağanüstü yeteneklere sahip olan Bene Gesserit, İmparatorluk'un feodal politikaları ve entrikaları arasında ustalıkla ilerleyerek, sonunda onları sakinleri tarafından Dune olarak bilinen esrarengiz Arrakis gezegenine götürecek olan kendi planlarının peşine düşüyor. Oyuncu kadrosunda ayrıca Valya Harkonnen rolünde Emily Watson; Prenses Ynez rolünde Sarah-Sofie Boussnina; Mikaela rolünde Shalom Brune Franklin; Rahibe Jen rolünde Faoileann Cunningham; Rahibe Emeline rolünde Aoife Hinds; Lila rolünde Chloe Lea; Desmond Hart rolünde Travis Fimmel; İmparator Javicco Corrino rolünde Mark Strong; Rahibe Theodosia rolünde Jade Anouka; Keiran Atreides rolünde Chris Mason yer alacak.

Yeni Dune: Prophecy Fragmanı Yayınlandı

Yazar Jon Spaihts daha önce The Playlist'e verdiği bir röportajda "Oh, bu devam ediyor ve bu konuda çok fazla konuşmama izin verilmiyor" demişti. "Ama bu çaba canlı ve iyi durumda. Sadece Dune üzerinde çalışmak için değil, aynı zamanda başka Part Two üzerinde çalışmak için değil, Dune evrenindeki diğer sinematik olasılıkları araştırmak için bu projeden ayrıldım ki bu konuda hala konuşuyoruz ve yine bu konuda çok fazla şey söylememe izin verilmiyor. Ancak bu, içinde oynanabilecek çok zengin bir dünya ve bence her yönden hikaye anlatımı için fırsatlarla dolu. Yolun çok ilerisindeler ama açıkçası zamanlamanın ayrıntılarını bilmiyorum."

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2024 06:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2024 13:41
A building of a dynasty
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2024 00:03
Bu konsept ne zaman değişecek merak ediyorum. Dizi hedeflenen bölüme kadar diyalog sahneleriyle ilerliyor. Sonlarda biraz hareket oluyor heyecan diğer bölüme kalıyor. Diğer bölümde bir bakmışsın geçmişi anlatıyor. Veya kaldığı yerden devam etmiyor. Sezon finaline gelince aceleden bölüm yapılıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2024 00:00
And the valkyries summon me homeeee :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dune: Prophecy Fragmanı Yayınlandı
İlginizi Çekebilir