Dualshock 5 biyolojik değerlerinizi ölçebilir

Batuhan İnce 25.02.2020 - 13:16
Sony'nin Dualshock 5 ile alakalı aldığı yeni bir patent, biyolojik geri bildirim özellikleri ile ilgili bilgiler veriyor.

Sony, Playstation 5 ve kontrolcüsü hakkında o kadar sessiz kalıyor ki konsol ve onun kontrolcüsü hakkında yeni bilgileri sadece şirketin aldığı patentler yardımı ile öğrenebiliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Playstation 5’in oyun oynayışınızı kolaylaştırması planlanan yapay zeka aracını da aynı şekilde sizlere aktarmıştık. Alınan yeni bir patente göre Playstation5'in kontrolcüsü Dualshock 5, kalp atışınızı ve ter salgınızı ölçerek bunları incelemenize izin verecek.

Playstation 5’in kontrolcüsünün dış görüntüsüne de bu tarz bir patent sayfası yardımıyla ulaşabilmiştik. Görüntü olarak Playstation 4 kontrolcüsü ile aynı olan Dualshock 5 içerisinde çok daha kaliteli dokunsal geri bildirim ve uyarılabilir tetik tuşu gibi birçok özelliği içerisinde barındırdığı Sony tarafından doğrulanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde alınan bir patent, Dualshock 5’in çevre birimi teknolojisi ile alakalı bizlere detaylı bilgiler sunuyor. Görünüşe göre Playstation 5’in kontrolcüsü siz onu kullandığınız süre boyunca sizin kalp atışınızı ve ter salgınızı değerlendirebilecek. Bu değerlendirme sonucunda da oynadığınız oyunda belli ayarlamalar yapabilecek. Bu ayarlamaların nasıl olacağı hakkında detaylı bir açıklama bulunmuyor.

Biyolojik geri bildirim aparatının kontrolcüye nasıl iliştirildiği ile alakalı görsellere aşağıda ulaşabilirsiniz.

Dualshock 5 biyolojik değerlerinizi ölçebilir

Patent açıklamasının sonlarına doğru Playstation VR ile ilgili değerlendirmelere yer verilmiş. Bu durum da özelliğin VR deneyimlerini kolaylaştırmak için yaratıldığı konusunda düşünceleri arttırıyor. Özellikle korku ve aksiyon oyunlarında oyuncuların sağlığının ne derece etkilendiğini anlamak için kullanılacağı düşünülüyor.

Biyolojik geri bildirim, oyun dünyasında daha önce de denenmiş bir teknolojiydi. Nintendo daha önce bu teknolojiyi kullanmak istemiş ve Wii Vitality sensürü adını verdiği aparatını E3 2009’da duyurmuştu. Parmağa takılan ve aynı şekilde oyuncuların değerlerini ölçebilen bu cihaz daha sonrasında kullanım alanı kısıtlığı yüzünden iptal edilmişti.

Sony de Nintendo’nun yaşadığı bu durumdan endişelenmiş olacak ki patentin açıklamasında bu yeni özellik için “düşük maliyetli bir çevrebirimi aracı” ibaresini kullanmış. Bu özelliğin Dualshock 5 ile birlikte mi geleceği, yoksa Dualshock 4’ün arka buton aparatı gibi düşük bütçeli bir ek ürün olarak geleceği bilinmiyor.

Playstation 5’in bu senenin Noel döneminde çıkması planlanıyor. Dualshock 5 için alınan patent sayfasına buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2020 15:14
PC oyunculuğundan konsola geçen klavye-mouse ile oyun oynamaya alışkın kişilere daha iyi/alıştıkları bir deneyimi sunmak için klavye-mouse desteği sunmadıkları sürece bir şeyler eksik kalacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2020 16:38
Dualschock 5 ikiye bölünsün bi anda move olsun!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Flipflop
Flipflop 26.02.2020 20:59
düşürünce evlat acısı olacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2020 04:15
Patentler alınır ama çoğu uygulanmaz. Bu da onlardan biridir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2020 03:29
"Nabız, nabız, nabız, nabız" diye bir sunum yaparlar da xbox'un önü açılır inş.
(Bknz e3 2013 tv.tv.tv.tv)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dualshock 5 biyolojik değerlerinizi ölçebilir
İlginizi Çekebilir