Dragon’s Dogma Online Japonya dışında da yayınlanabilir

Çağlar Avcıl 10.02.2015 - 12:18
Ayrıca oyunla ilgili yepyeni bilgiler de geldi
Capcom geçtiğimiz yıllarda PS3 ve Xbox 360'a çıkardığı Aksiyon/RYO oyunu Dragon’s Dogma'nın, bu sene bir F2P MMO olarak piyasaya sunacağını duyurmuştu. Ancak bu oyunun sadece Japonya üzerinden yayınlanacağını da belirtmişti. Bugün Capcom’un verdiği bilgiler ışığında oyunun Japonya dışında da yayınlanabileceğini düşünmeye başladık.

Verilen diğer bilgilere göre, Oyunun hikayesi 322 yılında Lestania’da geçecek. Bu topraklar artık gücünü kaybetmiş White Dragon tarafından yönetilmektedir. Geçmişte ejderhanın lütfuyla bu topraklarda barış ve düzen hakim sürmüştür. Ancak bu günler sona ermektedir. Artık White Dragon’un gücü geçmişte kalmıştır.

Dragon’s Dogma Online Japonya dışında da yayınlanabilir
Gücünün tükendiğini gören White Dragon Arisen adlı grubu kurar. Bunlar oldukça adresif ve savaş ejderhaları olarak adlandırılan bir gruptur. Bu grup insan halkından oluşan komşularından nefret ediyordur. Bu yaratıklar en güçlü orkları bile yenecek şekilde yetenekler ve disiplinle donatılmışlardır. Ancak aynı zamanda insan ırkının da sonunu getirebilecek bir tehdit oluşturmaktadırlar.

Orklar Lestina’ya geri dönmüşlerdir. Arisen’lar sayısız orklarla mücadeleye tutuşurlar. Barış yok olmuştur ve orklar insanların kalelerini de işgal etmeye başlamıştır. Gritten Kalesi 300 yıldır fethedilememiştir fakat artık teslim olmak üzeredir.

Lindwurm’lar nehirlerde ve denizlerde yaşayan su ejderhalarıdır. Elektrik akımını ve şimşekleri kurbanlarının üzerinde ustaca kullanabilirler. Kudretli çenelerinden su fışkırtabilirler ve onların nefesi tüm düşmanlarını ıslatıp püskürterek daha da fazla elektrik akımı almalarını sağlayabilirler.

Colossus ise unicorn a benzeyen bir devdir. Cyclop’lara benzer ancak daha tehlikeli ve acımasızdır. Onların zırhı dikenlerle çevrelenmiştir ve gövdeleri yaklaşan herkesi alt edebilecek güçtedir.

Bunlar oyunun hikayesi ve karakterleriyle ilgili gelen bilgiler arasında. Oyunun yapımcısı Yoshinori Ono oyunun “önce” Japonya’da yayınlanacağını duyurdu. Çünkü Japonya’nın Dragon’s Dogma’ya ve bu tür oyunlara karşı diğer ülkelerden çok daha fazla bir fan grubuna hitap ettiğini belirtti. Ancak bu şekilde oyunun diğer ülkelere zaman içerisinde çıkmayacağı ihtimalini de kırmış oluyor.

Bekleyip göreceğiz. Belki de Arche Age gibi sonradan bizim buralarda da gelir. Ancak düşünülen kadar tutulur mu? Oyun hızlıca tüketilip sunucuları boşalır mı diğer MMO’lar gibi orası bilinmez.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 02:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dragon’s Dogma Online Japonya dışında da yayınlanabilir
İlginizi Çekebilir