DP Sinyal Yok Hatası Nasıl Çözülür?

Tunay Şahin 14.06.2024 - 22:03
Kimi zaman karşılaştığımız ve sinir bozucu boyutlara gelebilecek olan DP Sinyal Yok Hatası nedir ve nasıl çözülür?

Yeni bir ekran kartı aldığınızda ya var olan grafik kartınızdan "DP Sinyal Yok Hatası" aldığınızda ne kadar can sıkıcı olabileceğini tahmin edebiliyoruz. Teknolojimizin çoğu, özellikle ses veya video çıkışı oluştururken kablolara ve kablolu bağlantılara dayanır. Bize en iyi bağlantıyı sağlamak için DisplayPort kabloları gibi cihazlara güveniriz, ancak bazen bir sinyal hatası alabilir ve sorunu çözmenin yollarını bulmanız gerekebilir. Neyse ki bağlantıyı yeniden kazanmanıza yardımcı olacak yöntemler var; bu yöntemler DisplayPort kablonuzun yeniden çalışmasına yardımcı olacaktır.

DP Sinyal Yok Hatası Nedir, Nasıl Çözülür?

Aşağıda önereceğimiz yöntemlerin bir kısmı bilgisayarınızı güvenli modda açabilirseniz sonuç elde edebilmenizi sağlayacak çözümler. Ancak ilk olarak fiziksel çözümlere bakalım.

Kabloyu Çıkarın ve Cihazları İnceleyin

DisplayPort kablosunun cihaza bağlanması için açık bir yola ihtiyacı vardır; en küçük bir engel bile hataya yol açabilir. Kabloyu çıkarıp yeniden bağlayarak başlayın. Hala "DisplayPort Yok" sinyal hatası gösteriyorsa daha fazla araştırma yapmanız gerekebilir.

Kabloyu tekrar çıkarın ve pimlerin hasar görüp görmediğini görmek için kablo ucunun içini kontrol edin. Bunu kablonun iki ucu için de tekrar edin. Kablo ucunun veya kablonun bağlandığı cihazın bağlantı noktasının içinde yabancı cisim olup olmadığına bakın. Kimi zaman kablo ucuna ve bağlantı noktasına üflemek, içeriye girmiş ve bağlantının kesilmesine neden olabilecek toz veya partikülleri temizleyebilir.

DP Sinyal Yok Hatası Nedir, Nasıl Çözülür? - 1
DP Sinyal Yok Hatası Nedir, Nasıl Çözülür?

Doğru DisplayPort Kablosunu Seçmek İçin Ayarlarınızı Değiştirin

Monitör veya bilgisayar gibi bazı cihazların birden fazla DisplayPort kablosu vardır; doğru olanı kullanmak için ayarlarınıza girip doğru seçeneği seçmeniz gerekebilir. "DP Sinyal Yok" hatası, cihazın belirlenen bağlantı noktasındaki DisplayPort kablosunu algılamamasından kaynaklanıyor olabilir. Bilgisayarınızda Aygıt Yöneticisine girerek görüntü bağdaştırıcılarınızı görmenizi ve aygıtın giriş kaynağını istediğiniz DisplayPort olarak ayarlamanızı sağlayacaktır. Elbette ekranınıza görüntü gelmediği için buraya ulaşabilmek için bilgisayarınızı güvenli modda açmayı deneyebilirsiniz. Eğer sorun Windows kaynaklı ise çözmenize yardımcı olacaktır.

DP Sinyal Yok Hatası Nedir, Nasıl Çözülür? - 2
DP Sinyal Yok Hatası Nedir, Nasıl Çözülür?

İlginizi Çekebilir: Bilgisayar Hızlandırma Yolları

Grafik Sürücülerini İnceleyin

Grafik sürücüleriniz monitörünüzün grafikleri görüntüleyebilmesinde önemli bir bileşendir ve sorun olduğunda DisplayPort kablonuz da çalışmayacaktır. Neyse ki Windows, grafik sürücünüzü yeniden başlatacak ve sorunu çözebilecek bir komuta sahiptir. Windows tuşu + Ctrl + Shift + B tuşlarına bastığınızda ekran kısa bir süreliğine kapanacak ve grafik sürücüsü yeniden başladığında açılacaktır. Sorun giderme işleminin işe yaradığından emin olmak için DisplayPort'u bir kez daha bağlayın.

DisplayPort kablosu ekranınız için harika bir grafik oluşturur, ancak tüm cihazlar gibi zaman zaman işlevselliğinde sorun yaşayabilir. Bu yöntemler bağlantınızı yeniden kazanmanıza ve ekranda "DP Sinyal Yok" ya da "No DP Signal" hatasının çıkmasını önlemenize yardımcı olacaktır.

Ekran Kartınızın Yerine Oturduğundan Emin Olun

Kimi zaman yeni takılan ekran kartı kasanın arkasına tam oturmaz. Bu durumda kablo da gireceği yuvayı tam isabet ettiremeyebilir. Böyle durumlara karşın kartın yerine tam olarak oturduğuna ve kablonun yerine girdiğine emin olmalısınız.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2024 08:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2024 11:14
Bu sene ilk defa yaşadığım sıkıntı bu. Özellikle ekran kartı ısındığı zaman başıma geldiğini fark ettim (horizon zero dawn ve alan wake 2 canına okudu emektar 3060ti yımın). Malesef tek çözüm yeni kart almak olacak gibi duruyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
DP Sinyal Yok Hatası Nasıl Çözülür?
İlginizi Çekebilir