Doughlings: Invasion nasıl bir oyun?

Furkan Güler 8.08.2019 - 14:06
Devam oyununun dikkat çeken yenilikleri neler?

Video oyun dünyasının en eski oyun türlerinden olan Breakout ve Arkanoid’i birleştiren Doughlings serisi, ülkemiz geliştiricilerinin video oyun dünyasına kazandırdığı önemli markalar arasında yer alıyor. İlk oyunuyla Nintendo Switch dahil hardcore oyuncu kesiminin bulunduğu her platforma çıkan Doughlings, bu kez ikinci oyunuyla sevenlerinin karşısında. Kendi içerisinde özel bir hikayesi de bulunan seri, Doughlings: Invasion’da hikayeyi kaldığı yerden devam ettiriyor. Senaryonun ana karakteri Morpheus, bu sefer mensup olduğu halkını uzaylı istilacılardan korumak için silahını eline alıyor. Farklı kişiliklere sahip olan Morpheus’un, yeni oyunda birden fazla silah çeşidiyle düşmanlarının üzerine gitmesi, serinin takipçilerini sevindirecektir. Çünkü Doughlings’te daha fazla silah çeşitliliği, oynanış mekaniklerinin daha renkli olmasına sebep oluyor.

Doughlings: Invasion nasıl bir oyun?

Doughlings: Invasion nasıl bir oyun?

Hero Concept tarafından geliştirilen Doughlings, yeni oyunu Invasion’da hikaye dışında başka yenilikler de barındırmakta. Ana karakterimize yeni güçler kazandırabildiğimiz yapımda Show Off olarak adlandırılan yeteneklerimiz sayesinde istilacılara ağır hasarlar verebiliyoruz. Her bir bölümde topladığımız DNA’lar sayesinde farklı karakterlere dönüşen Morpheus, dönüştüğünde ekstra yeteneklere erişebiliyor. Optic Blast, Bullet Time, Minigun, Homing Missiles gibi diğer büyük bütçeli oyunlarda karşılaştığımız tematik özel yeteneklere sahip olan ana karakterimiz, oynanış mekaniklerine farklılıklar katabiliyor.

Oyunun grafiksel tarafındaysa geliştiricilerin çizimlere ve animasyonlara emek sarf ettiğini daha oyunu ilk açtığınız dakikadan hissedebiliyorsunuz. Cyclops, Iron Man ve Terminator gibi karakterlere bürünebildiğimiz yapımın kendine has bir espri tarzı da bulunuyor. Bölüm geçişlerinde ilk oyundan farklı olarak yükleme ekranlarını kaldıran Hero Concept, yeni oyunda bu anlamda oyunculara kolaylık sağlamış. Böylelikle konsantrasyon gerektiren bölümler arasında hiç duraksamadan geçiş yapabiliyorsunuz. Her ne kadar bu özellik dışarıdan bakıldığında küçük bir detay gibi gözükse de, oyunu oynamaya başlayınca yükleme ekranının olmaması oynayan oyuncuya adeta nimet gibi geliyor.

Doughlings: Invasion nasıl bir oyun?

Sona geldiğimizde önceki jenerasyonlarda oyun oynamaya başlamış oyuncuların Doughlings: Invasion’a ve bir önceki oyun olan Doughlings: Arcade’e şans tanıması gerektiğine inanıyorum. Arkanoid ve Breakout türlerini yeni nesil platforma uyarlayan Hero Concept ekibinin bu konuda güzel bir işin altına imza attığı tartışılmaz bir gerçek. Ülkemizde belli bir kitle tarafından ilgiyle takip edilen Doughlings, aynı şekilde global pazarda da adından söz ettirmeyi başaran bir yapım olmayı başardı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 23:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2019 22:23
Doughlings invasion kendi segmentinde çok eğlenceli ve oynanış açısından da her kısımın kendine has mekaniklari var, Hero Concept ekibi ne bir sonraki projesinde başarılar , Türk ekiplerin daha çok adını duyurabilmesi dileğiyle
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doughlings: Invasion nasıl bir oyun?
İlginizi Çekebilir