Division mobil sürümünü oynadık!

Ersin Kılıç 12.06.2023 - 21:28
Division Mobile sürümü olarak da adlandırabileceğimiz The Division Resurgence ilk bakış içeriğimizde oynadığımız yapımın genel özelliklerine göz atıyoruz.

Division mobil sürümünde PC platformunda ses getiren serinin The Division Resurgence olarak adlandırılan yeni sürümüne göz atıyoruz. Ubisoft bildiğiniz gibi Tom Clancy's Division oyunları ile firmanın en önemli serilerinden birine imza atmış ve özellikle ilk oyunun o sükse yapan videosundan sonra bu seriyi oyun dünyasında bilinen bir marka haline getirmişti. İlk oyunda New York sokaklarında cirit atarken devam oyunu ise bizi Washington'a kadar götürmüştü.

Oyunda bildiğiniz gibi para üzerinden dağılan bir virüsüm dünyayı nasıl etkisi altına aldığını görmüştük. Pandemi dönemini de göz önüne alırsak bu tarz bir virüzün ne kadar hızlı yayılabileceğini ilk elden gördüğümüzü söylemek mümkün. 

Division mobil geliyor: The Division Resurgence 

Division Mobile olarak da adlandırabileceğimiz Division Resurgenge, ilk oyunda olduğu gibi bizi New York sokaklarına götürüyor. Oyunda karakterimizi ve sınıfımızı seçtikten sonra kendimizi çatışmanın ortasında buluyoruz. Sınıf ayrımı burada önemli çünkü bir nevi nasıl bir oyun tarzına bağlı olacağınıza da karar veriyorsunuz. Silahlar, ekipman ya da daha çok iyileştirme gibi özelliklere odaklanmak mümkün.

Bir Division ajanı olarak amacımız tabi ki buradaki düzeni sağlayarak insanlara yardımcı olabilmek. Bu noktada hikaye kısmında ana oyunlarda olduğu gibi farklı görevlere gittiğimiz bir sistem kullanılmış. Genelde gerilla çatışmalar olsa da zaman zaman bölge koruma, sivilleri kurtarma ya da bomba imha gibi farklı görevlere yer verilmiş. Özellikle dokunmatik ekranın getirisi ile birlikte bomba imha kısmını sevdim diyebilirim. Hani oldukça basit ama uygulama tarafı keyifli. Belki ilerleyen aşamalarda daha komplike çözümler olursa bu kısım çok daha keyifli bir hale gelebilir.

Division mobil sürümü

Division serisinde ekipman ve aldığınız yeteneklerin önemi her zaman yüksek olmuştur. Bu yapıyı mobil tarafa da aktarmayı başarmışlar. Hem ekipmanlarda hem de seviye atladıkça açtığınız yetenekler sayesinde oyun alanında daha etkili oluyorsunuz. Silah ve ekipman tarafında ise tabi özelleştirmeler ve kozmetik seçenekler bulunmakta.

Bu yetenekler aynı zamanda yeni ekipmanların da kilidini açıyor. Düşmanlardan, görev sonlarında ya da oyun alanındaki kasalardan farklı ekipman ve silahlar bulmak mümkün. Kask, dizlik, zırh, şapka gibi alacağınız tüm ekipmanlar karakter özelliklerine etki ediyor.Tabi sizin seviyeniz kadar rakiplerin seviyesi de oldukça önemli. Hele ki güçlü düşmanlarda eldeki tüm şarjörlerin boşaltmanız gereken mücadelelere girebiliyorsunuz.

Division mobil sürümü

Burada tabi ki ana yeteneklerimiz oldukça önemli. Seçtiğiniz sınıfa göre bu yetenekleriniz farklılaşıyor. Ben daha çok saldırı tarafını sevdiğim için demolitionist sınıfını tercih ettim. Bu sınıfta tabi ki bomba, turret gibi özellikler oldukça önemli. Klasik el bombası dışında Divison'ın o rakibi kovalayan bombalarını kullanmak oldukça keyifli. Ayrıca oyun alanına kuracağınız turret sizi gerçekten de fazlasıyla rahatlatıyor.

Diğer taraftan silah kullanımı, siper sistemi oldukça rahat. Yapım ekibi burada siper sistemini sizin tercihinize bırakmış. İsterseniz bir tuşa basarak siper alıyor isterseniz de sipere yaklaştığınızda otomatik olarak karakterinizin konumlanmasını sağlıyorsunuz. Oyunun hemen başında bu seçeneği oynanış tarzınıza göre seçiyorsunuz. 

Division mobil sürümü

Biz oyunun beta aşamasını oynadık. Yani tüm özellikler açık değildi ama Division'ın PC versiyonundan hatırlayacağımız birçok özellik oyunun mobil sürümünde de yer alıyor. Bunların başında ise tabi ki MMO esintileri ve Dark Zone gibi dinamikler gelmekte. PVP tarafında iyi bir denge tutturulursa mobil platformda sahaya yeni bir oyuncunun girdiğini söyleyebiliriz.

Oyun Unreal Engine 4 grafik motoru ile geliştiriliyor. Bu noktada görsel olarak oldukça hoş durduğunu söylemem lazım. Tabi ekran çok kalabalık olduğu için mobil sürümün dezavantajına sahip ama atmosfer anlamında o Division serisinin, özellikle ilk oyunun puslu yapısı yakalanmış. Ayrıca oyunda gece gündüz döngüsü, dinamik hava durumu gibi mobilde çok görmeye alışkın olmadığımız özellikler de yer alıyor.

Division mobil sürümü

Son olarak oyunu test ederken Razer Kishi ile bir kontrol edeyim dedim. Genelde oyunlarda tam destek olmaz ama takar takmaz tam anlamıyla tuş desteğini görmem beni biraz şaşırttı. Üstelik oyunu bu tarz bir kontrolcü ile oynamak çok daha keyifli bir hale getiriyor. Eğer çıktığı dönem ekran ayarlamalarını da yapabilirsek çok tatlı bir deneyim elde edebiliriz.

Sonuç olarak Division Resurgenge beklediğimden daha iyi çıktı diyebilirim. Mobil platformda hem görsel olarak hem de oynanış bakımından keyifli. Tabi PC mobil kıyaslamasını yapmak çok doğru değil. Yani bu tarz oyunlardan tam olarak keyif almak için tam anlamıyla bir mobil oyuncu olmanız şart. Eğer benzer türde oyunları seviyor ve oynuyorsanız Division mobil sürümünün sizi tatmin edebilecek özelliklere sahip olduğunu söyleyebilirim. 

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 15:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2023 22:52
Şu oyunu bi ben sevemedim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2023 10:17
Guzel oyun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2023 07:03
Güzeeel
Kalan Karakter: 300 Gönder
Division mobil sürümü
İlginizi Çekebilir