Disney Sihirli Dünya İlk Bakış

Ersin Kılıç 29.04.2016 - 14:51
Şansınız bol olsun
Masaüstü oyunları her zaman eğlenceli bir tür olarak karşımıza çıkmıştır. Arkadaşlarınız ile toplanıp keyifli bir şekilde çayınızı yudumlarken, oynayacağınız bu tür oyunlar teknolojinin gelişimi ile birlikte adeta sınıf değiştirdi. Toplanarak oynamanın keyfi ayrı tabi ki ama artık yolda, evde ya da farklı ortamlarda mobil cihazlarınızdan bu tarz oyunları keyifli bir şekilde oynayabiliyor ve rekabetçi ortama giriş yapabiliyorsunuz. İşte Netmarble'ın Paramanya markasının yakalamış olduğu başarıyı bu duruma örnek olarak gösterebiliriz.

Monopoly tarzından esinlenen ve bu türün sahip olduğu özellikleri kendine has özellikler ve karakterler ile birleştiren Paramanya, mobil platformlarda da en çok indirilen oyunlara rasında yer alıyor. Yine Netmarble imzasını taşıyan ve firmanın Disney ile ortaklaşa yürüttüğü Disney Sihirli Dünya da bu birlikteliğin izinden gidiyor ve kendine has özellikler ile öncelikle küçük daha sonra ise büyük yaştaki oyuncuları hedef alıyor.

Disney Sihirli Dünya İlk Bakış
Oldukça keyifli bir açılış videosuna sahip olan Disney Sihirli Dünya, adını da aldığı Disney dünyasından birçok karakter ve temayı bünyesinde barındırıyor. Disney dünyasından aşina olduğunuz haritalar, karakterler, avatar ve kartlar oyun boyunca karşınıza çıkıyor ve bu gibi detaylara yabancılık çekmiyorsunuz.

Oyunun ana mantığı oldukça basit. Attığınız zara göre oyun alanında bulunan kareleri ele geçirmeye ve oyun alanını rakiplerinize göre daha çok kontrol etmeye çalışıyorsunuz. Daha hızlı tur döndükçe kareleri domine etme şansınız da yükseliyor. Oyun alanındaki bölgeleri domine ttikçe rakiplerinizden kira alma şansınız da her tur artarak devam ediyor. Yani sizin daha önce domine ettiğiniz ve simge yerleştirdiğiniz bir kareye rakibiniz zar atıp geldiğinde size kira ödemek zorunda kalıyor. Eğer simge yerleştirmediyseniz kira ödedikten sonra burayı satın alması da mümkün. Turlar arttıkça simge sayısı da bu duruma bağlı olarak artıyor ve sonucunda oyunculardan birisi iflas edene kadar oyun devam ediyor.

Disney Sihirli Dünya İlk Bakış
Ayrıca oyun alanında Perili Köşk'e düşüp cezalı bir şekilde kurtulmak ya da işinizi tamamen şansa bırakmakta mümkün. Tabi yüksek zar atmak avantajlı olduğu kadar düşük zar atmanın avantajları da bulunmakta. Oyun alanındaki kareleri iyi bir şekilde analiz etmeli ve atacağınız zarı ona göre belirlemelisiniz. İşin içine dijital bir zar atma sistemi girince şans unsurunun da önemli olduğunu söylemem gerekiyor tabi ki.

Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz Disney Sihirli Dünya'yı Facebook hesabınızı bağlayarak oynamanız da mümkün. Ayrıca 1'e 1 modun yanı sıra 4 oyuncuya kadar ya da takım halinde oyuna giriş yapabiliyorsunuz. Netmarble oyunun çıkış dönemi için hem oyunu bu dönemde oynayanlara hem de Facebook hesabı ile giriş yapanlara farklı oyun içi hediyeler de sunuyor.

Oyunun en önemli noktalarından birinin Disney ve Disney çatısı altında yer alan Pixar karakterleri olduğunu söylemiştim. Firmanın ünlü serilerinden birçok karaktere ve bunların karakter kostümlerine oyunda yer verilmiş. Oyuncular Goofy, Daisy Duck, Dale, Chip, Donald Duck, Rapunzel, Malefiz, Minnie Mouse, Mickey Mouse, Pamuk Prenses, Külkedisi, Stiç, Aladdin, Alice, Woody, Buzz, Tinker Bell, Peter Pan ve Kaptan Kanca gibi karakterler arasından dilediğinin kostümünü oyunda kullanabiliyor.

Disney Sihirli Dünya İlk Bakış
Oyun içerisinde kazandığınız elmaslar ile bu kostümlerin kilidini açabildiğiniz gibi bu durumu oynayarakta gerçekleştirebiliyorsunuz. Ek olarak oyunda bulunan sıralama sistemi sayesinde oyuncular arasındaki rekabetçi ortam da arttırılmış.

Sonuç olarak Disney Sihirli Dünya bu tarz masa üstü oyun sevenleri tatmin edecek bir yapıya sahip. Özellikle Paramanya gibi oyunlardan hoşlanıyorsanız ya da küçük yaştaki oyunculara Paramanya tarzı bir oyun arıyorsanız Disney Sihirli Dünya ilginizi çekecektir. 
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 07:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2016 16:28
Para para para varlığın bir dert yokluğun yara.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney Sihirli Dünya İlk Bakış
İlginizi Çekebilir