Disney Plus 54,5 milyon üyeye ulaştı

Berat Darıcı 7.05.2020 - 10:01
Disney Plus pandemi boyunca beklenilenden çok daha fazla büyüme gösterdi. Salı günü yapılan açıklama ile 54,5 milyon üyeye ulaşıldığı öğrenildi.

Disney Plus, Salı günü yapılan açıklamayla beraber toplam 54,5 milyon aboneye ulaştığını duyurdu. Disney'in tema parklarının ve diğer işletmelerinin kapatılması ile ortaya çıkan sorunlar Disney Plus sayesinde hafifleyecek gibi duruyor.

8 Nisan 2020 tarihinden bu zamana kadar 4,5 milyondan fazla abone kazanan firma beklenilenden çok daha hızlı büyüdü. Disney CEO'su Bob Chapek insanların karantina ile evlerine kapanmalarından dolayı Disney Plus'ın değeri tüketiciler için çok arttı dedi.

Pandemik aksaklıklara rağmen, Disney Plus Batı Avrupa'daki ilk çıkışını Mart ayı sonunda yaptı. Ardından Hindistan bölgesine yayılan Disney Plus, Chapek, İskandinav ülkeleri, Belçika, Lüksemburg ve Portekiz için yakın geleceği işaret ediyor.

Reklam gelirlerinde düşüş bekleyen Disney, yapılan açıklamalardan sonra hisse değerlerinde %2,7'lik düşüş yaşadı. Çevrim içi film ve dizi platformları pandemi yüzünden büyümeye devam ederken Netflix'in abone sayısı 180 milyonu geçti. Netflix şu anda sektörde liderliği koruyor. Disney Plus ise 4 Mayıs tarihinde abone sayısını 54,5 milyon olarak açıkladı.

Disney Plus 54,5 milyon üyeye ulaştı

Disney Plus beklenilenden daha hızlı büyüdü

Yaklaşık 6 aydır hayata tutunmayan çalışan Disney Plus, ilk 5 yıl içerisinde 50 ila 100 milyon civarında bir abone sayısına ulaşmayı planlıyordu. Fakat bu kadar kısa sürede pek çok ülkede henüz hizmete başlamamasına rağmen 54,5 milyon aboneye ulaşan Disney'in yüzü gülüyor olsa gerek.

Disney Plus'ın Türkiye için ne zaman hizmet vermeye başlayacağı henüz belli değil. Platform Kasım ayında ABD, Kanada ve Hollanda'da yayın hayatına başlamıştı.

4 Mayıs 2020 tarihinde Star Wars günü kutlamasını yapan Disney+ aylık 6.99 dolar ve yıllık abonelik için 69.99 dolar fiyat etiketine sahip. COVID-19'ın Disney için yaklaşık 1,4 milyon dolarlık zarara sebep olduğu düşünülüyor. Ülkemizde 130.000'den fazla insana bulaşan ve dünya genelinde 3,5 milyonu vaka sayısına ulaşan hastalık dünya genelinde yayılmaya devam ediyor.

Karantinadan faydalanan tek isim Disney+ değil. Netflix karantina sayesinde dünya çapında büyük ilgi gören Extraction filminin ikincisini çekmeye hazırlanıyor. Senaryo çalışmalarına başlayan ekip çok fazla detay vermese de bizleri yeniden aksiyon dolu bir 2 saat yaşatacağa benziyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 07:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney Plus 54,5 milyon üyeye ulaştı
İlginizi Çekebilir