Disney Plus, 50 milyon aboneyi geride bıraktı

Ersin Kılıç 10.04.2020 - 17:32
Birçok önemli yapım şirketini bünyesine bağlayan firmanın abonelik sistemi üzerine kurulu olan servisi Disney Plus, 50 milyon aboneyi geride bıraktı.

Disney'in geçtiğimiz dönemlerde yürürlüğe koyduğu Disney+ servisinin tam 50 milyon aboneyi geçtiği duyuruldu. Disney, yaklaşık 2 ay önce yaptığı bir açıklamada 22 milyon aboneleri olduğunu duyurmuştu. Yani bu kadar kısa sürede abonelik sisteminin 28 milyon abone daha kazandığını söyleyebiliriz.

Disney Plus, 50 milyon aboneyi geride bıraktı

Dünya genelinde 50 milyonu geride bırakan servisin en çok kullanıldığı ülkeler arasında Amerika dışında İngiltere, Hindistan, Almanya, İtalya, İspanya, Avusturya ve İsviçre gibi ülkeler bulunuyor. Hızla yükselen abone sayısından dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getiren Disney CEO'su Kevin Mayer, sistemin önümüzdeki dönem Avrupa'nın diğer ülkelerinde, Japonya'da ve Latin Amerika ülkelerinde de faliyete geçeceğini duyurdu.

Diğer taraftan bu rakamı Netflix ile kıyasladığımızda ise Disney+'ın alması gereken çok yol olduğunu görüyoruz. Netflix'in son açıklamalara göre 167 milyon abonesi bulunuyor. Firmanın bir diğer servisi Hulu'nun ise 30 milyon civarında abonesi var.

Disney Plus, 50 milyon aboneyi geride bıraktı

Disney Plus nedir?

Disney+ sistemini aslında direk olarak Netflix, BluTv, Amazon Prime, DC Universe ya da Hulu gibi sistemlere benzetilebilir. Yani üyelik sistemine sahip olan bu sistem, kendine özel film ve dizileri ile birlikte kütüphanesini de güncel tutmaya çalışacak. Disney'in elinin altında bulunan markaları göz önüne aldığımızda, sinemada gösterilen birçok filmin lisans problemleri yoksa, daha sonra Disney+ üzerinden yayınlanacağını da söyleyebiliriz. Firma Marvel ve Star Wars markaları başta olmak üzere Pixar ve National Geographic gibi yayınlara da sahip. Nitekim Comic Con fuarında başta Marvel kanadından olmak üzere bu platforma özel birçok dizi projesi de duyurulmuştu.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2020 22:46
Millet napsın evde. Nesne olmuşlar. Tvnin karşısında vat öldürüyorlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney Plus, 50 milyon aboneyi geride bıraktı
İlginizi Çekebilir