Diablo ve Overwatch, animasyon dizisi oluyor

Kağan Depboylu 18.02.2020 - 11:15
Diablo ve Overwatch animasyon dizileri geliyor! Diablo, Netflix'e çıkmaya hazırlanırken Overwatch'ın hangi platform üstünden yayınlanacağı henüz belli değil.

Blizzard, Diablo ve Overwatch animasyon dizileri için düğmeye basmış gibi gözüküyor. Activision Blizzard’ın eş başkanı Nick van Dyk, bir takım animasyon dizi uyarlamaları hakkında çalışıldığını, kişisel LinkedIn hesabından ilan etti. Dizilerin Netflix platformunda yayınlanması planlanıyor.

Diablo ve Overwatch’un animasyon uyarlamaları geliyor!

Blizzard eş başkanı Nick van Dyk, LinkedIn profilinde kendisini “Diablo TV uyarlamasının baş yapımcısı” olarak tanımladı. Projenin henüz erken yapım aşamasında olduğunu belirten eş başkan, dizinin Netflix üzerinden yayınlanacağını açıkladı. Netflix’te yayınlanan Castlevania dizisiyle tematik anlamda oldukça benzeşecek olan Diablo projesine dair Netflix’ten henüz bir açıklama gelmedi. Diablo 4’ün de yakın zamanda duyurulduğunu düşünürsek, dizinin zamanlamasının oldukça makul olduğunu söylemek mümkün.

Diablo ve Overwatch, animasyon dizisi oluyor

Nick van Dyk, profiline aynı zamanda Overwatch ile ilgili bir animasyon dizisinin de yapım aşamasında olduğu bilgisini eklemiş durumda. Yapım aşamasının, Diablo dizisine göre daha erken bir safhada olduğu düşünülen proje için herhangi bir yayın platformu belirtilmemiş. Blizzard’ın Overwatch sinematiklerine gösterdiği özen göz önünde bulundurulduğunda, gelecek olan proje için heyecanlanmamak elde değil. Van Dyk’in profilinde ayrıca “Call of Duty sinematik ve TV evreni” ile ilgili referansları da görmek mümkün. Son gelen haberlere göre Call of Duty markasına ait TV ve sinema projeleri ise şimdilik askıya alınmış durumda.

İlerleyen günlerde sinemalarda ve TV’de, irili ufaklı pek çok oyun uyarlaması görecekmişiz gibi görünüyor. Sinemalarda Dedective Pikachu’nun ve Sonic the Hedgehog’un göstermiş olduğu başarı, benzer projelerin devamı için yapımcılara cesaret verecektir. Aynı zamanda Netflix’te yayınlanan Castlevania’nın ve Witcher’ın başarısını da düşünürsek, bu tarz yapımların üstümüze yağmur gibi yağması mümkün. Tabi tüm bunların yanında Riot Games’in Arcane adlı, League of Legends animasyon dizisi üstünde çalıştığını da unutmamak gerekiyor.

Umarız Diablo ve Overwatch üstünde özenle çalışılmış işler olarak karşımıza gelir. Kendi oluşturduğu topluluğun hiddetini şu sıralar ensesinde oldukça hisseden Blizzard’ın sinematik kalitesini bu projelere de yansıtması bekleniyor. Şayet Diablo ve Overwatch dizileri başarılı olursa, sonraki süreçte Blizzard’dan bu alanda yeni projeler görebiliriz. Açıkçası Alien’dan ilham alan bir Starcraft filmine hiçbir oyuncunun hayır diyebileceğini düşünmüyorum. Eğer hakkı verilecekse Warcraft animasyon dizisini de büyük bir iştahla bekleyebiliriz tabi… Duy bizi Blizzard!   

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 17:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2020 18:38
ikiside bir lol etmiyor. Sebebi overwatchda noob ve pro lig yok herkes beraber oynuyor. Herkesin canını sıkıyor.Diabloda zaten diablo 2 yi arattı.
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2020 13:45
Dizi ile liglerin alakası ne mk? (mk=merlinin kazani)
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2020 09:43
Anasını satim haber dizi haberi sen gelip oyun yorumu yapıyosun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo ve Overwatch, animasyon dizisi oluyor
İlginizi Çekebilir