Diablo 4'te aylık abonelik olacak mı?

Furkan Güler 12.11.2019 - 10:20
Oyunun yapımcılarıyla röportaj yaptık!

Blizzcon 2019'un gözde duyurusu olan Diablo 4, büyük bir oyuncu kitlesini heyecanlandırdı. Yaklaşık 10 dakikalık güzel bir sinematikle duyurulan oyun, uzun bir süre oyun dünyasının gündemini meşgul edecek. Biz de oyuncuların ilgisi bu yöndeyken, Blizzcon 2019 etkinliğinde oyunun usta yapımcılarıyla röportaj yaptık. Aklımızdakileri ve sizin merak ettiklerinizi kendilerine sorduk.

Diablo 4'ün yapımcılarıyla oyuna dair röportaj yaptık

1- Okuyucularımız için kendinizi tanıtır mısınız?

Adım Jason Roberts, Diablo 4’ün görevlerini ve görevlerle alakalı mekanları tasarlıyorum.
Benim adım Tiffany Wat, Diablo 4’ün kıdemli yapımcısıyım. Oyun içerisinde bulunan yaratıklar, karakterler ve hikaye gidişatına bakıyorum.

2- Diablo neden her zaman geri geliyor?

Öncelikle kendisi ölümsüz. Ve her zaman bir kötüye ihtiyaç vardır. Fakat bu oyunda yeni bir kötü karakteri işlemek istedik. Diğer Diablo karakterlerine nazaran Lilith daha kompleks bir yapıya sahip.

3- Eski oyunlarda Diablo’nun kardeşlerini (Mephisto veya Baal gibi) görmüştük. Yeni oyunda kendilerini tekrar görecek miyiz?

Belki. Ancak bu soru için hikayeyle alakalı herhangi bir spoiler vermek istemiyorum. Ama en azından son hikayelerde Malthael yenildiğinde, kötü karakterlerin ruh özlerinin evrene dağıldığını biliyoruz.

Diablo 4'te aylık abonelik olacak mı?

4- Blizzard, Diablo 2’nin karakter sınıflarını geri getiriyor. Demoda sadece üç tane sınıf görmüştük ve Paladin bu sınıfların arasında değildi. Fakat hepimizin bildiği gibi Paladin sınıfı, Blizzard’ın ana kahramanı sayılıyor. Paladin’i yeni oyunda oynayabilecek miyiz?

Oyun çıktığında tam olarak beş oynanabilir sınıf olacak. Üç tanesini şimdi açıkladık ama açıkladığımız iki sınıf daha var.

5- Oyunda binek hayvanlar olacağını öğrendik. Binek hayvanlar oynanışa nasıl etki edecek? Sadece hızımızı mı yükseltecekler? Yoksa başka etkileri olacak mı?

Binek hayvanlar daha geliştirme aşamasının çok başında. Demoya binekleri koymadık çünkü daha oyuna tam olarak entegre edemedik. Binek hayvanları kullandığınızda ise daha hızlı gitmenin yanı sıra daha az hasar alacaksınız. Ancak dediğim gibi daha tam olarak özelliklerini son noktaya getirmedik. Bu yüzden değişiklikler olacaktır.

6- Demoda Diablo 2’ye benzer olarak Dol ve Vex rünlerini gördüm. Yeni oyuna rün sistemini koyacak mısınız?

Oyunun tasarım ekibinden olmadığım için bu konu hakkında pek konuşamıyorum. Fakat karakter gelişimi ve kişiselleştirmesi Diablo 4’ün çekirdeğinde bulunacak. Her bir yeteneğin bir üst seviyesi bulunuyor ve yetenekleri geliştirdikçe kendi tarzınızı ortaya koyabiliyorsunuz. Büyücü sınıfından örnek verecek olursak; oyunda ateş veya buz yeteneklerini tercih edebiliriz. 

Her birinin düşmana olan etkisi çok farklı olacak. Diğer bir yandan oyuna yüzlerce efsanevi eşya ekliyoruz. Bu efsanevi eşyaların da karakterlere olan etkileri farklı olacak. Rün sistemi ise eşyalar üzerinden işleyecek ve oynanışa büyük katkısı olacak.

Diablo 4'te aylık abonelik olacak mı?

7- Ticaret sistemi yeni oyunda nasıl işleyecek? Bir önceki oyunda kolay şekilde eşyalar oyuncular arasında gönderiliyordu. Diablo 4’te ne gibi değişiklikler olacak?

Şu anda hala ticaret sisteminin geliştirme aşamasındayız. Şimdilik söyleyebileceğimiz kadarıyla, bazı eşyalar her zaman ticarete uygun olacak. Ancak güçlü eşyalarda ticaret kısıtlaması olabilir. Yine de bu konuda oyunculardan gelecek olan geri dönüşleri dikkatle inceleyeceğiz.

8- Oyunda aylık ödeme sistemi bulunacak mı?

Şimdilik bunu duyurmadık. Ama ana oyun bir kere satılacak ve sonrasında genişleme paketleri olacak.

9- Her bir Diablo oyununa sadece bir kez genişleme paketi çıktı. Bu oyunda da sadece bir genişleme paketi mi olacak?

Diablo’yu çok seviyoruz ve umarız birden fazla genişleme paketi gelir.

10- Diablo 3’te görevlere dört kişiyle çıkabiliyorduk. Yeni oyunda oyunu kaç kişiyle aynı anda oynayabileceğiz?

Öncelikle tüm hikayeyi tek başınıza oynayabildiğinizi belirtelim. Ancak oyunun açık dünyasında bulunan büyük canavarlar için ise kesinlikle yardıma ihtiyacınız bulunuyor. Oyunun partileri ise dört kişilik olacak.

Diablo 4'te aylık abonelik olacak mı?

11- Sizce Diablo oyunları World of Warcraft’a benziyor mu?

İlk olarak Diablo’nun bir aksiyon rol yapma oyunu olduğunun altını çizelim. Oyunun sosyal tarafı (WoW’a benzer olarak) ise karşılaştığımız düşmanları parti olarak bozguna uğratmaktan geçiyor.

12- Oyunda herhangi bir çevrimdışı mod olacak mı?

Hayır olmayacak. Çünkü oyunda bulunan etkinliklerin çoğu, çevrimiçi oynanışa uygun olarak tasarlandı. Oyunda bulunan gece gündüz döngüsü ise çevrimiçi sisteme bağlı olduğunuzdan, bölgenize bağlı olarak değişecek. Hatta oyunun hava şartlarının da bölgenize göre uyum sağlayacağını belirtelim.

13- Oyunun beta süreci ne zaman başlayacak?

Bu konu hakkında net bir tarih veremiyoruz. Yine de bu sürecin çok yakın bir zamanda olmadığını söyleyebiliriz.

Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 19:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
Olivie
Olivie 15.01.2020 02:32
Türkçe dil desteği ile ilgili bir şeyler soraydınız keşke
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2020 23:33
babuş, o iş zor iş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.11.2019 14:38
Ülkemizde neden hala euro ile satış yapıldığını ve türkçe desteği de sorsaydınız keşke..Her şeyin bu kadar kabullenilmiş olması çok kötü bi yaklaşım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2019 06:00
Yapımcıyla roportaj yapma fırsatı bulmuşken neden Türkçe dil olup olmayacağını sormuyorsunuz?Diablo 1-2 remastered hakkında da soru sormalıydınız.
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2019 19:34
Yav gidin işinize. Hangi blizzard oyunu türkçe olmuşta bu olsun? Sizde laf olsun diye yorum yapmayın. Hadi tr oldu diyelim napıcan? Orjinal mi alıcan sanki?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.11.2019 21:16
Türkçe dil seçeneği ni sorsaydınız keşke
oXelight
oXelight 14.11.2019 18:31
Gelmeyeceği için sormalarına gerek yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.11.2019 17:10
diablo 3 balonu gibi patlıyacak buda " he diceksiniz d3 30milyon sattı " ee keriz olunca alanıda cok olurmuş
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2019 01:55
he bi sen zekisin bi sen akıllı.hıaamna
MK Okuru
MK Okuru 13.11.2019 14:24
Dedi 20 lik bebe...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo 4'te aylık abonelik olacak mı?
İlginizi Çekebilir