Devil May Cry Yönetmeni Hideaki Itsuno Capcom'dan Ayrılıyor

Tunay Şahin 1.09.2024 - 16:59
Devil May Cry yönetmeni Hideaki Itsuno, 30 yılı aşkın bir süre sonra yeni projelere yelken açabilmek için Capcom'dan ayrılıyor.

Oyun dünyasının efsane isimlerinden biri olan Hideaki Itsuno, otuz yılı aşkın süredir çalıştığı Capcom'dan ayrılıyor. Devil May Cry serisinin arkasındaki deha olan Itsuno, bu hafta sonu yaptığı açıklamada, kariyerinin yeni bir sayfasını açmaya hazırlandığını duyurdu. Ancak endişelenmeyin, bu ünlü yönetmen oyun geliştirmeye devam edecek.

Itsuno'nun Capcom Sonrası Planları

Hideaki Itsuno, X/Twitter üzerinden yaptığı duyuruda, "Ağustos 2024'ün sonunda, 30 yıl ve 5 ay sonra Capcom'dan ayrılacağım. Sorumlu olduğum oyunlara ve karakterlere verdiğiniz uzun süreli destek için teşekkür ederim. Umarım Capcom'un oyunlarını ve karakterlerini desteklemeye devam edersiniz. Eylül ayından itibaren yeni bir ortamda yeni bir oyun geliştirmeye başlayacağım" dedi.

Devil May Cry Yönetmeni Hideaki Itsuno Capcom'dan Ayrılıyor

Itsuno, Devil May Cry serisi başta olmak üzere Dragon's Dogma ve Power Stone gibi pek çok başarılı oyunun yönetmenliğini yaptı. Özellikle Devil May Cry 2'nin sıkıntılı yapım sürecinde devraldığı yönetmenlik görevi, serinin geleceğini kurtarmasında önemli bir rol oynadı. Devil May Cry 3 ile seriyi tekrar ayağa kaldıran Itsuno, serinin hayran kitlesini yeniden kazandı ve Devil May Cry 5 ile başarısını pekiştirdi.

Itsuno'nun Capcom'dan ayrılması, oyun dünyasında büyük bir kayıp olarak görülse de, hayranları onun yeni projeleri için büyük bir heyecan içindeyiz. Eylül ayından itibaren yeni bir oyun üzerinde çalışmaya başlayacağını belirten Itsuno, yine unutulmaz oyunlar yaratmayı hedefliyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 15.09.2024 05:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2024 09:49
Son yaptığı dmc zaten o kadar iyi ki bunun üstüne bu türde daha iyisini ve gelişmişi yapılamaz. Konu da bitti. Kamiya dmc'den sonra capcom'dan ayrılarak platinium games'i kurdu ve baya başarılı oldu. Fakat bayonetta son dmc yanından dahi geçemez.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Devil May Cry Yönetmeni Hideaki Itsuno Capcom'dan Ayrılıyor
İlginizi Çekebilir