Derecelendirme şirketi Castlevania Collection sürümünü listeledi

Ahmet Özçilingir 17.03.2019 - 13:17
Tüm Castlevania oyunları bir pakette

Derecelendirme şirketi Castlevania Collection sürümünü listeledi. Bir süredir P.E.S dışında sesi sedası çıkmayan bir dönemin en büyük oyun şirketleri arasında yer alan Konami Castlevania markasının da isim haklarını elinde bulunduruyor. Avustralya Sınıflandırma Kurulu’nca yapılan son başvuruya göre, Konami, Castlevania Anniversary Collection adında çok platformlu bir oyun için başvuru yaptı.

Derecelendirme şirketi Castlevania Collection sürümünü listeledi

Yapılan listelemede çok fazla ayrıntı paylaşılmamış olmakla birlikte, oyunda hafif fantezi temaları, şiddet öğeleri ve PG yaş sınırı bulunuyor. İlk Castlevania sürümünüden bu yana 33 yıl geride kaldı. NES için yayınlanan ilk Castlevania, 26 Eylül 1986 yılında yayınlanmıştı. Castlevania Collection sürümü için bir çıkış tarihi bilgisi henüz yok. Castlevania Collection adlı pakette, hangi oyunların yer alacağı bilinmiyor. Tabii bu listeleme sadece bir marka ve yer tutma çalışması da olabilir. Son yıllarda Netflix'te yayınlanan Castlevania animesi ile birlikte, Castlevania markasının bilinirliği biraz daha artmış gibi görünüyor. Netflix, Castlevania oyunlarından uyarlanan anime serisinin üçüncü sezonu için de onay vermişti. Konami bu yeni akımdan yararlanmak isteyecektir. 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2019 16:10
Netflix Castlevania dizisi oyun uyarlaması değildir. Böyle cehalet görülmedi. Oyundaki Alucard, Trvor Belmont iken dizideki Alucard sadece Alucard dır. Oyunda Dracula Gabriel Belmont iken dizide bu sadece Dracula diye geçer. Oyundan uyarlama diye bişey yok. Sadece oyunun adı ve evren kullanıldı.

-----------------------------

Uyarlama zaten birebir kopya alınarak olmaz sadece. O evreni alıp, oyundan ilham alındığında da uyarlama diyebilirsiniz. Karakterler, mekanlar aynı olmak zorunda değildir.

Örneğin Hobit üçlemesi de Hobit kitaplarından uyarlamadır ama başarılı bir uyarlama değildir gibi.
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2019 17:42
Böyle cehalet görülmedi mi? Asıl senin ki cehalet senin dediğin sadece Lords of Shadow isimli kimsenin takmadığı Castlevania reboot serisinin hikayesi. Oijinal de Dracula bir Belmont değildir ve Alucard ın gerçek ismi Adrian Fahrenheit Tepes idir. Dizi basbayaa uyarlama yani.
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2019 17:28
Hobbitte isimler değiştirilme yalnız. Sadece bir karakter eklendi hiç alakasız. Geri kalan herşey kitapla aynıydı. Castlevania da oyundaki karakterler dizide farklı karakter olarak gözüküyor. Senin dediğin esinlenme sayın editör uyarlama çok farklı bişey. Hobbit uyarlamadır Castlevania esinlenme.

-----------------------------------

Tekrar merhaba.

Hobbit kitabını tekrar okumanızı öneriyorum. Zaten çok kısa olduğu için fazla vaktinizi almaz.

Esinlenme dediğiniz olay çok daha geniş. Örneğin Resident Evil ya da Silent Hill benzeri birçok oyun tamamen farklı karakter ya da dünyalarda olsa da bu serilerden esinlenmiş olabilir. Ya da Blair Cadısı filminden sonra gelen serbest kamera kullanan tüm filmlere de bu esinlenme örneğini verebiliriz.

Castlevania ise bir uyarlamadır. Uyarlama olması için illa birebir aynı karakterleri kullanmasına gerek yoktur. Serinin duyurusunda ve açıklamalarında bile "Konami's video game adaptation" olarak geçer.

Teşekkürler
Kalan Karakter: 300 Gönder
hakanefe
hakanefe 17.03.2019 14:39
Ya lütfen şu yazıları çıkarırken özen gösterin, sürekli yazım hataları var. "...bu yana 33 ııl geride kaldı." "...sürümü için bir çakış tarihi..."
Kalan Karakter: 300 Gönder
Derecelendirme şirketi Castlevania Collection sürümünü listeledi
İlginizi Çekebilir