1/2

Dead Trigger 2 (Mobil İnceleme)

Hakan Bozdemir 1.11.2013 - 16:21
Mobil platformun en iyilerinden biri!
Birkaç yıl önce bildiğiniz gibi Dead Trigger çıkmıştı mobil platform için.  Bende oldukça sevmiştim oyunu. Hatta çıktığı andan itibaren kendisine tutulmuştum. Daha sonra oyun içerisinde baya bir ilerlemiştim. Mobil platformda daha önce böyle grafikler görmemiştim. Oynarken acayip keyif alıyordum. Hatta metrobüste giderken elimde bu oyunu oynuyordum ve herkes etrafta bana bakıyordu.

Bende olsam benimde dikkatimi çekerdi. Sonuçta mobilde oynadığımız oyunlar bellidir. Candy Crush Saga gibi bağımlılık yapan oyunlar. En azından çoğu insan böyle oyunları oynuyor. Evet şimdi de ikinci oyun çıkışını yaptı. İlk oyunda olduğu gibi yine ücretsiz olarak oyunculara sunuldu. Bu konuda Madfinger çok zekice davranıyor.

Dead Trigger 2 (Mobil İnceleme)
Madfinger çok başarılı bir geliştirici!
Neden zeki davranıyor, ne alakası var diyenler olacaktır tabii ki. Açıklamamı kısaca şuraya yazayım. Bildiğiniz gibi mobil oyunlar içerisinde özel eşyaları satın almak ve eşya yapım sürelerini kısaltmak için özel altınlar harcamanız gerekiyor. İşte oyun zaten ücretsiz olduğu için adamlar da bu gibi şeylere para harcıyor. Para harcadıktan sonra tabii aldıkları keyif de kat kat artıyor.

İsterseniz önce oyunun teknik detaylarına biraz göz gezdirelim. Evet demiş olduğum gibi Dead Trigger 2, mobil platformdaki en iyi grafiklere sahip olan oyunlardan birisi. Unity motoru kullanılarak hazırlanmış bu oyunda Tegra 4 için de uyumlu bir şekilde çalışıyor. Grafiklerin kalitesini suya baktığınızda bile hissedebiliyorsunuz. Sağlam, gerçekten sağlam. Peki ya sesler, onlar nasıl?

Seslere gelirsek farklı bir şey bulamıyoruz. Yine önceki oyunda görmüş olduğumuz gibi tipik 3-4 zombi sesi, silahlar, patlamalar vs. Zaten bir mobil oyunda en fazla ne kadar iyi yapabilirsiniz ki? Bekleneni yine vermiş diyebilirim bu konuda.

Dead Trigger 2 (Mobil İnceleme)
Keyfini ücretsiz olarak sürün
Son olarak arayüzüne değinmek isterim. Arayüzün de tam dengesini tutturabilmişler. Küçük ekranlı telefonlarda bile sıkıntı çıkmadan istediğiniz gibi seçimlerinizi yapabiliyorsunuz. Yani benim telefonum küçük oyunu nasıl oynayacağım gibi sıkıntı çekmenize gerek yok. Zaten ücretsiz olduğundan oyunu rahatça oynayabilirsiniz. Şimdi isterseniz oyunun içeriğine gelelim. Bu oyunu indirdiğimizde bizleri nelerin beklediğine.

İçerik bol, cidden bol. Görevler oldukça güzel ve çok. Oyunda genel anlamda iki farklı mod bulunuyor. Hikaye modu ve yan görevler. Hikaye modunda normalde olması gerektiği gibi belirli bir hikaye içerisinde oyunda ilerliyoruz. Yan görevlerde ise farklı bir sistem bulunuyor. Misal: bir görevde bulunduğunuz alanı korumanız gerekirken, diğer bir görevde bir kişiyi koruyarak onu başka bir yere taşımanız gerekiyor.