Dark Day LA (Mobil İnceleme)

Hakan Bozdemir 30.10.2013 - 17:10
Bir vampir ve bir keskin nişancı
Yine bir mobil oyun incelemesi ile karşınızdayım. Fakat bu seferki oyunumuzun tek kişilik modu bulunmuyor. Yani bu oyunu oynamak için bir arkadaşa ihtiyacınız olacak ya da herhangi birine. App Store’da 7 kasımda satışa sunulacak bu oyunun isimi Dark Day LA. Oyun bizleri Los Angeles’ın geçmişteki bir gecesine götürüyor ve iki karakteri oynamaya sunuyor.

Bu iki karakter, vampir ve keskin nişancı. Vampir rolünü üstlenen kişinin belirli bir canı bulunuyor. Bu can bittiğinde ise ölmüş oluyor. Bu canın tekrardan dolmasını sağlamak amacıyla insanların kanını emmesi gerekiyor. Bu şekilde 3 kişiden kan emince oyunu kazanmış oluyor. Tabii bu vampirin keskin nişancıdan kaçarak bunu yapması gerekiyor. Eğer kendini farkettirirse keskin nişancı onu öldürerek oyunu kazanabilir.


Keskin nişancının görevi dediğim gibi vampiri avlamak. Vampirin kim olduğunu tespit ederek onu vurması gerekiyor. Tabii bunu yapmak hiç de kolay değil. Sonuçta vampir de insanlar gibi giyiniyor ve hareket ediyor. Onu keşfedebilmeniz için bir insanın kanını emerken yakalamanız lazım. Kan emerken görüp vampir olduğunu anlarsa tüfeğini kullanarak onu öldürebilir. Fakat bunu yaparken hem sivilleri öldürmemesi gerekiyor, hem de mermisini doğru kullanması gerekiyor.

Los Angeles’ın güzel bir gecesini gözler önüne sunduğu için oldukça beğendim oyunu. Üstelik oyunun oynanış yapısı oldukça rahat. Parmağınızla her iki karakteri de rahat bir şekilde yönetmeniz mümkün. Ben en çok vampir sınıfını sevdim diyebilirim. Çünkü çok daha rahat oynanıyor ve keskin nişancıdan kaçması oldukça keyifli.

Genel olarak değerlendirmek gerekirse oyuna (mobil platform için geçerli olarak) 10 üzerinden 7 puan verebilirim. Puanı kırdığım yerler ise bir hikayeye sahip olmaması ve karakter sınıfının az olması. En azından bir kurt adam veya başka bir sınıf ekleyebilirlerdi. Bu şekilde oyunun oynama süresi ve eğlencesi artardı. Yani diyeceğim 7 Kasım’da çıkışını yaptığında satın almanız. En yakın arkadaşınızı yanınıza alarak eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2024 09:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dark Day LA (Mobil İnceleme)
İlginizi Çekebilir