Coronavirüs Salgını bu sefer de World of Warcraft'a bağlandı

Ersin Kılıç 24.02.2020 - 11:11
Gün geçmiyor ki televizyon programlarımızda garip bir vaka daha yaşanmasın. Bu sefer de World of Warcraft ile virüs bulaştırılmaya çalışıldığı iddia edildi.

Coronavirüs Salgını tartışmasında oklar bu sefer de World of Warcraft gibi oyunlara sıçramış durumda. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve hala yayılmakta olan bu salgın sonrasında, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tartışmalar devam ediyor. Televizyonda yayınlanan bir tartışma programı ise virüs kavramını bambaşka yerlere taşımış durumda.

Coronavirüs Salgını bu sefer de World of Warcraft'a bağlandı

CNN Türk kanalında yayınlanan CNN Türk Masası isimli programın ana konusu Coronavirüs Salgını'ydı. programın bir bölümünde araya giren Dr. Ramazan Kurtoğlu, daha önce de virüs salgınına World of Warcraft oyununun aracı olduğunu fakat başarısız olunca sunucuların kapatılarak oyunun yeniden başlatıldığını iddia etti.

Konuşma sırasında söz alan Kurtoğlu "Bakınız, World of Warcraft, bir oyun bu. Amerika'nın Rogers Üniversitesinden Nina Taferman ve Taft Üniversitesi'nden Eric Lafgern (üniversite ve isimler farklı olabilir, anlamak zor), yıllar önce bir araştırma yapıyorlar bu oyun üzerine.  Bu oyun üzerine, bu oyunun herhangi bir yerine, herhangi bir noktada virüs veriyorlar. Evet, elimde dökümanı var, belgesi var. Ama oyun sanal dünyada, bütün tedbirlere rağmen, bu virüsün yayılması, tedbirleri vs konusunda sıkıntıya giriyorlar. Sonra sunucuları kapatarak oyunu yeniden başlatıyorlar ama insanlara öyle bir korku salıyorlar ki, şimdi insanların dizi titriyor." sözleri ile olaya World of Warcraft gibi bir oyunu da sokuşturmayı başarmış. Tabi yine aynı programda bu virüsten korunmanın yöntemleri arasında kelle paça ve yumurta gibi gıdaların tüketilmesine değinildiğini de görüyoruz. 


Açıkçası World of Warcraft ve hemen ardından konunun nasıl kelle paçaya bağlandığını şaşkınlıkla izledim. Diğer taraftan oyun konusunda yapılan bu yorumu izlerken çok şaşırdığımı söyleyemeyeceğim. Her konuda olduğu gibi bu konuda da maalesef bir bilene, bu konuda en azından az buçuk fikri olan birisine danışılmamış. İşin daha ilginç tarafı ise Dr. Ramazan Kurtoğlu'nun çok da hakim olmadığı konularda bu kadar rahat ve iddialı bir şekilde konuşabilmesi. Daha da önemlisi bu konuşma ile tüm dünyada bilinen bir oyunu, oyunları toplum gözünde tehlikeli sıfatına sokabilmesi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 

Yorumlar 23
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 20:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2020 18:11
Vakti zamanında bir bug olarak WOW oyununda bahsi geçen hadise yaşanmıştı. Şöyle ki durgenon da bossun attığı corrupt büyüsü tüm playetlere bulaşıyor ve dg den çıkınca siliniyordu. Ancak petlere ve demonlara bulaşan büyü dg sonunda da onlarla beraber şehre gelip diğer playetlere bulaşıyordu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2020 23:41
Bizede o kafadan lazım aslında kelle paçanın yan etkisimi var acaba. Acaba bende mi işlemiyor bende severim kelle paça ama hiç böyle bir kafaya ulaşamadım. Sirkeyi mi çok koyuyorum içine diye düşünmeye başladım şimdi sonuçta sirkenin bir özelliği de anti bakteriyel olması. Limon ile deneyeceğim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2020 17:57
Adam sanal ortamda her şey kontrol altında iken bile bir virüs kontrolden çıkabilir ve insanların korkuları virüsten daha tehlikeli olabilir demeye çalışmış ama araya kelle paça ve yumurta girince garip bi durum oluşmuş. Olay bundan ibaret. Oyunu falan kötülediği yok. Ne alıngan adamsınız la :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2020 10:09
bende basta guldum gectim de corrupted blood olayi olunca hak verdim, aslinda dogru konusuyo, bircok tez makale ytazildi corrupted blood olayi hakkinda !
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2020 08:54
Hayatımda gördüğüm en gerizekalı adam bu herhalde diplomasını veren okul acil kapatılmalı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Coronavirüs Salgını bu sefer de World of Warcraft'a bağlandı
İlginizi Çekebilir