CD Projekt Red işten çıkarmaları gündem oldu

Taylan Bal 31.07.2023 - 11:15
CD Projekt Red, stüdyo içinde devam eden birkaç derin dönüşüm sürecinin bir parçası olarak personelin bir kısmını işten çıkardı.

CD Projekt Red, CEO Adam Kicinski'nin açıklamasına göre, "stüdyo içinde devam eden birkaç derin dönüşüm sürecinin" bir parçası olarak yaklaşık %9'luk bir personeli işten çıkardı. Bu durum, önümüzdeki yedi ay içinde yaklaşık 100 kişinin işini kaybetmesi anlamına geliyor.

CD Projekt Red'in dönüşüm süreci

Kicinski, CDPR'in web sitesindeki açıklamasında, işten çıkarmaların "kaliteli oyunları zamanında ve zorlamadan yapma" hedefine ulaşmak için önemli olduğunu belirtiyor. 

Kicinski, "En iyi insanlara sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda doğru ekiplerin de olmasını istiyoruz" diyor Kicinski. "Bu, projelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulan, daha çevik ve etkili ekipler anlamına geliyor. Şu an itibarıyla, CD Projekt Red'in büyümesi için bu yaklaşımı tutarlı bir şekilde uygulamamız gerektiğine eminiz” dedi.

Kicinski, "Bunu kolay bir şekilde söylemek mümkün değil, ancak şu anda fazladan çalışanımız var. Görevlerini tamamlayan yetenekli kişiler bulunuyor ve mevcut ve beklenen projelerimizin ihtiyaçlarına dayanarak önümüzdeki yıl için onlara başka bir fırsatımız olmadığını biliyoruz" diye ekledi.

Yeni projeler ve işten çıkarmalar

CEO, işten çıkarmaların herkes için hemen gerçekleşmeyeceğini, "bazı çalışanların 2024'ün ilk çeyreğine kadar görevine son verileceğini" belirtiyor ve şeffaflık ruhuyla bu bilgiyi şimdi paylaşmaya karar verdiklerini ekliyor. Böylece takım üyelerinin değişime uyum sağlaması için yeterli zamanları olacağından ve herkese kapsamlı bir tazminat paketi sunduklarından emin olmuş oluyorlar.

Bu haber, Cyberpunk 2077: The Phantom Liberty'nin piyasaya sürülmesine sadece iki ay kala geldi ve aynı zamanda CDPR'nin şu anda üzerinde çalıştığı birçok proje bulunuyor. Şirket, Project Polaris ile başlayarak önümüzdeki altı yıl içinde üç yeni Witcher oyunu ve geçen Ekim ayında duyurulan bir Witcher yan hikayesi üzerinde çalışıyor. 

CD Projekt Red'in dönüşüm süreci

Ayrıca, CDPR içinde tamamen farklı bir IP olan gizemli Project Hadar üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Bu kadar çok proje geliştirmek ve Kicinski'nin zorlanma yaşanmayan bir ortam vizyonunu korurken işgücü sayısının azalması oldukça zorlu bir dengeleme gerektiriyor.

Oyun endüstrisindeki diğer işten çıkarmalar ve etkileri

Bu yıl oyun endüstrisinde işten çıkarmalar maalesef sıkça görülen bir durum oldu. CDPR, sadece iki ay önce Witcher yan hikayesi üzerinde çalışan yeni satın alınmış stüdyo The Molasses Flood'dan 29 kişiyi işten çıkardı. Aynı şekilde, Marvel's Midnight Suns stüdyosu Firaxis Haziran ayında 30 personeli işten çıkardı. 

Microsoft da ocak ayında Bethesda ve Halo stüdyosu 343 Industries'daki çalışanlar da dahil olmak üzere yaklaşık 10.000 kişiyi işten çıkardı. Crypt of the Necrodancer stüdyosu Brace Yourself Games de mayıs ayında işgücünün yaklaşık %50'sini işten çıkardı ve bu süreçte açıklanmamış projeleri rafa kaldırdı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 00:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2023 11:37
Sitelerine girilmiyor, verileri başta Meta ve Google olmak üzere diğer üçüncü taraf şirketlerle paylaşıyorlar. Yalnızca gerekli verilerinizi paylaşabilirsiniz diyor, size gerekli verim yok benim, senin oyunun, benim oyunculuğum var. İlişkimiz bundan ibaret.
Kalan Karakter: 300 Gönder
CD Projekt Red işten çıkarmaları gündem oldu
İlginizi Çekebilir