CATS filminin fragmanı, eleştiri bombardımanına tutuldu

Furkan Güler 25.07.2019 - 16:46
Filme gelen tepkiler büyük.

Universal Pictures tarafından yapılan CATS filmi, ilk duyurulduğunda eski fanlarını oldukça heyecanlandırmıştı. İlk olarak 1998 yılında seyircilerin karşısına çıkan CATS filmi, müzikal olması ve teması itibariyle gişede de başarılı olmuştu. Ancak yeni CATS filmi yayınlanan fragmandan sonra pek fazla sevilmedi. Fragmanı izleyen izleyicilerin ilk tepkisi, filmin CGI kalitesine oldu. Filmin CGI kalitesini hiç beğenmeyen sinemaseverler, filmin kalitesini adeta yerden yere vurdu. Sonic filminin CGI kalitesinden bile daha kötü seviyeye sahip olan CATS filmi, bunun yanında internet forumlarında da dalga konusu oldu.

CATS filminin fragmanı, eleştiri bombardımanına tutuldu

Bazı izleyicilere tasarımları yüzünden ürkünç gelen yeni CATS filmi, müzikal tarafıyla da ilgiyi üzerine çekemedi. James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson ve Francesca Hayward gibi yıldız oyuncuları kadrosunda bulunduran film, ilerleyen aylarda tatil sezonunda vizyona girecek. Daha çok çocuk ve genç izleyicileri hedefleyen CATS filminin, bu saatten sonra revizyona gitmesi de oldukça zor gözüküyor. Bakalım film gişede ne kadar başarılı olacak? Son olarak filmin fragmanının disslike yağmuruna tutulduğunu ve gelen tepkilerin ne boyutta olduğunu YouTube yorum kısmından görebilirsiniz.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
burakyak
burakyak 26.07.2019 22:26
Marvel Studios'un da yaptığı en büyük hataya düşüp her şeyi CGI ile yapmaya çalışmışlar. Floating head/face denen problem çokça görülüyor. Yani suratların üç boyutlu vücut ve kafa modellerinin üstünde uçuyor gibi durması. O surat cidden o kafada değil gibi. Ancak ana karakterlerde fena durmuyor. Anlaşılan o ki baş roldeki birkaç kişiye motion track kostümü giydirip aynı esnada suratlarını kaydetmişler. Planet of The Apes serisi ya da Avatar'daki gibi. Ama cameo yapan Ian Mckallen gibi yıldızların sadece suratlarını kaydedip vücudu başka kişilere, yani motion track modellerine oynattıklarını tahmin ediyorum. Tam 1:11 ve 1:13'te suratlar rezalet olmuş. Ayrıca tüm film tüylerden ibaret olduğu halde güzel bir render aracı seçtiklerini sanmıyorum, özellikle tüyleri render almak için. Üç beş compositing hatası da görülüyor. Genel olarak da mekanları herhalde sade yapmak adına çok detaysız yapmışlar ve bu özensiz gözükmesinin yanında gerçekçiliği azaltıyor. Çok yazık. Eğer sade yapacaksan dış mekanları gerçek çekmelisin. İnsanlara kostüm giydirip gerektiği yerlerde CGI kullansalardı böyle olmazdı. Herkes IMDB'de yerle bir edecek. İlk filmin başarısı zaten kostüm, makyaj ve müzikal kısmı. Şimdi bunun yarısını yok etmişler. Özetle Christopher Nolan neden iyi bir yönetmendir sorusunun cevaplarından biri olan CGI'ın suyunu çıkarmamak ve sadece mecbur kalınan yerlerde kullanmak mantığını anlamadıkları sürece iğrenç CGI işleri gelmeye devam edecek. Bütün bunları bir CGI sanatçısı ve severi olarak yazıyorum. Ne diyeyim Tom Hooper, The King's Speech'ten sonra olacak iş mi bu? Shame on you!... ??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2019 09:23
CGI dedikleri efektler hacılar. Yani ne kadar gerçekçi ya da ne kadar ona yakın o olay. Çoğu kişi SJW akımına kapılıp eksiye abanmış da o kadar da rezalet durmuyor. Evet iyi değil de bu filmin felsefesi ne ki? Düz düşünmek lazım ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
Unrvlld
Unrvlld 26.07.2019 09:20
Bunu beğenen zaten zevksizin önde gidenidir yada Taylor Swift hayranıdır. Çünkü kediler kediden çok düşük bütçeli peluş oyuncağa benzemiş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2019 09:16
Bunlar neyin kafasını yaşıyor ya haha çok güldüm rezalet olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2019 23:03
sadis erotik flim gibi olmuş. aşırı cinsel temalar ile dolu flim gibi duruyor çok kötü...
Kalan Karakter: 300 Gönder
CATS filminin fragmanı, eleştiri bombardımanına tutuldu
İlginizi Çekebilir